InfoFoto: JKP Šumadija

Nastavljaju se radovi na rekonstrukciji Tržnice, ovo su rokovi

Autor: Jovana Mladenović
11:18 | Petak, 09 06 2023

Kako je postupak javne nabavke za izvođenje radova za završetak izgradnje nove nadstrešnice u okviru gradske Tržnice završen, a rok za žalbe istekao, JKP Šumadija potpisalo je ugovor sa izvođačem radova. 

Ugovor je potpisan sa grupom ponuđača GML Inženjering (izvođač radova i nosilac posla), Sib invest doo Niš (izvođač radova i član grupe) i ML Weld engineering doo Smederevo (izvođač radova i član grupe).

Grupa izvođača se obavezala da ugovorene radove izvede u roku od 90 dana od dana uvođenja u posao. 

Ukupna vrednost radova koji su predmet ugovora iznosi 70.905.070 dinara bez PDV-a. 

Stekli su se uslovi da se započne i sa drugim procedurama koje se odnose na završetak radova na preostalim projektima u sklopu zelene pijace „Centar“. U narednom periodu očekuje se postupak vršenja tehničke kontrole separata izmena projekta za završetak radova na matičnom objektu, a zatim i pokretanje postupka javne nabavke za završetak radova. Takođe, očekuje se konačan ishod izmene projekta za poslovni prostor po novom urbanističkom projektu, gde će biti uvršteno i uklanjanje kubusa.

Osnovni projekat za matičnu zgradu imao je brojne nedostatke i bila su neophodna stručna mišljenja o izmeni projekta. Takođe, projekat za igradnju podzemne garaže morao je ponovo da se uradi zbog izmene urbanističkog projekta. Novim urbanističkim rešenjem predviđena je prenamena podzemne garaže u poslovni prostor, a loše osmišljeni kubusi kao model protivpožarnih izlaza će biti blagovremeno uklonjeni. 

Ukoliko izvođači budu poštovali odredbe ugovora i dogovorene rokove, a javne nabavke prođu prema predviđenom planu, JKP Šumadija Kragujevac očekuje da će radovi biti završeni do kraja godine.