InfoFoto: Privatna arhiva

Nastavnica Prve kragujevačke gimnazije Ana Marković među najboljim edukatorima Srbije u 2019.

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Petak, 08 11 2019

Nastavnica fizike u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, Ana Marković nalazi se među 10 najboljih edukatora Srbije za 2019. godinu, koju je objavilo Udruženje “Živojin Mišić”. Nastavnica Ana Marković za InfoKG je izjavila da ova nagrada za nju predstavlja dokaz da neko ko se trudi, radi i voli svoj posao može da dobije prizanje od svojih kolega, ali i da je titula podstrek za usavršavanje i dalji rad sa decom.

Nastavnici i učitelji osnovnih i srednjih škola Srbije bili su u prilici da se bore za titulu Najboljeg edukatora Srbije, koju dodeljuje već šestu godinu zaredom Udruženje “Živojin Mišić”. Komisija od oko 50 članova odabrala je 10 nastavnika i učitelja, koji su proglašeni za Najbolje edukatore Srbije za 2019. godinu. Na ovoj listi je i nastavnica fizike u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, Ana Marković.

Titula Najbolji edukator Srbije za mene predstavlja jedno divno priznanje i dokaz da neko ko radi, ko se turdi i voli svoj posao, može da dobije prizanje od svojih kolega. Za mene je ovo podstrek, odnosno dodatna motivacija za novi trud, usavršavanje i praćanje novih tehnologija. Jeste ovo za mene lično priznanje i satisfakcija, ali mi je neizmerno drago što se pominje Prva gimnazija, škola koju sam pohađala i u kojoj radim, i grad Kragujevac. Zahvalna sam Prvoj gimnaziji i mojoj koleginici Bilji Živković iz kragujevačke Osnovne škole “Vuk Karadžić”, koja je pre par godina, takođe, ponela ovu titulu i sa kojoj sarađujem, što su me prijavili”, izjavila je za InfoKG, nastavnica fizike Ana Marković. 

Pored Ane Marković, ovu titulu su poneli i učiteljica u OŠ “Knez Sima Marković” iz Barajeva Biljana Popović, nastavnik tehničkog i informatičkog obrazovanja u OŠ “Vladislav Ribnikar” iz Beogradu Đura Pađan, nastavnik srpskog jezika i književnosti u Gimnaziji iz Lebana Dušan Blagojević, nastavnica matematike u OŠ “Stefan Nemanja” iz Niša Dušica Marković, učiteljica u OŠ “Mihailo Petrović Alas” iz Beograda Ljiljana Lazarević, učiteljica u OŠ “Janko Veselinović“ iz Beograda Marija Bastić, nastavnica fizike u Gimnaziji “Isidora Sekulić” iz Novog Sada Marina Dorocki, učiteljica u OŠ “Ivan Gundulić” iz Novog Sada Vesela Mačkić  i nastavnik srpskog jezika i književnosti u OŠ “Vuk Karadžic” iz Doljevca Vlasta Cenić. 

Iz Udruženja “Živojin Mišić” poručuju da pored zvanja Najboljeg edukatora Srbije, pobednici će dobiti ličnu nagradu, kao i nagradu u iznosu od 100.000 dinara koju mogu upotrebiti u radu sa decom ili kroz projekte sa njima. Svečana dodela nagrada Najboljim edukatorima Srbije biće održana krajem godine u Beogradu. 

Podsetimo, zvanjem Najboljeg edukatora Srbije prošle godine se okitila još jedna nastavnica Prve kragujevačke gimnazije, koja u ovoj školi predaje računarstvo i informatiku, a to je Katarina Veljković.