InfoFoto: JKP Šumadija

Nasute ulice kamenom u Erdeču i Grošnici: Evo u koja naselja se seli mehanizacija (FOTO)

Autor: InfoKG
13:10 | Četvrtak, 08 06 2023

Radnici Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija” nasuli su kamenom 16 ulica u Erdeču i Grošnici. Za te namene je utrošeno više od 2,3 miliona dinara. 

Ekipe Sektora niskogradnje JKP “Šumadija“ nasipaju ulice kamenim materijalom u brojnim kragujevačkim naseljima. U prethodnom periodu radovi su obavljeni u mesnim zajednicama Erdeč i Grošnica. Obuhvatali su nasipanje ulica kamenim materijalom i valjanje.

U Erdeču je izvršena sanacija ulica Žanke Stokić, Husinskih rudara, Branka Perišića Badže, Partizanskih kurira, kao i devet manjih ulica. Za radove u ovoj mesnoj zajednici utrošeno je preko 500 kubnih metara kamenog materijala, a ukupna vrednost izvedenih radova iznosi 1,5 miliona dinara. Za rehabilitaciju ulica u Grošnici potrošeno je oko 320 kubnih metara kamenog materijala, a radovi su izvedeni u ulicama Branka Boškovića, Nićifora Novakovića i u ulici 12. jula. Vrednost radova na sanaciji ulica u ovoj mesnoj zajednici iznosi oko 856.000 dinara“, saopšteno je iz JKP Šumadija. 

Najavljuju da su ekipe Sektora niskogradnje započele uređenje putne infrastrukture i nasipanje lokalnih puteva u naselju Korićani, gde će rekonstrukcijom biti obuhvaćene ulice Svetozara Stefanovića, Milutina Bojića, Donjomlavska, Majdanpečka i Nehruova.

Dodaju da uporedno sa tim saniraju i vraćaju puteva u Mesnoj zajednici Poskurice u prvobitno stanje posle obilnih padavina.

Galerija slika