Info

NIJE BILO BEZBEDNO: Počela rekonstrukcija dečijeg igrališta kod „Perona“ (FOTO)

Autor: InfoKG
08:00 | Četvrtak, 26 05 2022

Oprema za igru i zabavu na dečijem igralištu u ulici Kralja Petra I kod „Perona“ su oštećene i više nisu bezbedne za upotrebu, zbog čega su terenske službe preduzeća Šumadije d.o.o., počele sa uklanjanjem sprava, a potom će pristupiti i rekonstrukciji igrališta.

Grad Kragujevac planski, sistematski i metodološki pravi dečija igrališta i otvorene terene za male sportove u skoro svakom naselju. Naše službe su konstantno na terenu a najveću saradnju imamo sa preduzećem Šumadija d.o.o., koje u skladu sa njihovim ugovornim obavezama i našim planskim javnim nabavkama rade na dečijim igralištima, rekao je prilikom obilaska radova Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

Nažalost, igralište iza „Perona“ je jedno od onih u katastrofalnom stanju na kome su deca mogla da se povređuju. Imajući u vidu da se ono nalazi u samom centru grada, nismo mogli da čekamo. Ekipe smo sa drugih lokacija preusmerili na ovu i odmah krenuli sa rekonstrukcijom i pravljenjem potpuno novog dečijeg igrališta, kazao je Stevović i naglasio da sve nebezbedne sprave moraju da se skinu, a Šumadija d.o.o. će se potruditi da ovo igralište privede nameni u najkraćem mogućem roku.

Na ovom igralištu ugradićemo nove sprave, jer su postojeće oštećene i nije ih moguće reparirati i ponovo upotrebiti, kaže Jasmina Mihajlović, direktorka Šumadija d.o.o. i dodaje da se radovi na ovom igralištu izvode u okviru održavanja postojećih. Potrudićemo se da polomljenih delova sprava bude što manje na našim igralištima, ali i apelujem na naše sugrađane da utiču na svoju decu, a pogotovo na tinejdžere da nam igrališta ne uništavaju, poručila je Mihajlović.

Galerija slika