InfoFoto: JKP Šumadija

Nova mehanizacija u JKP Šumadija “teška” skoro 63 miliona (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Petak, 14 08 2020

Javno komunalno preduzeće “Šumadija” kupilo je četiri kamiona sa kiperom za potrebe Zimske službe i jedno “pauk” vozilo. Za te namene je iz sredstava dugoročnog investicionog kredita ovo preduzeće izdvojilo gotovo 63 miliona dinara bez PDV-a. 

U cilјu uspešnog sprovođenja svih aktivnosti koje se odnose na obezbeđenje prohodnosti saobraćajnica u zimskim uslovima, ali i podizanja kvlaiteta pružanja komunalnih usluga, Javno komunalno preduzeće “Šumadija” kupilo je ukupno pet vozila, tačnije četiri kamiona sa kiperom za potrebe Zimske službe i jedno “pauk” vozilo. 

Nabavka četiri nova kamiona sa kiperom i dodatnom opremom finansirana je iz sredstava dugoročnog investicionog kredita u vrednosti od 52 miliona dinara bez PDV-a.

Ulaganjem u novu opremu funkcionisanje ove službe odvijaće se nesmetano, a čišćenje i održavanje kragujevačkih ulica i puteva prvog i drugog prioriteta biće brže i efikasnije“, poručuju iz JKP “Šumadija“. 

Ovo preduzeće nabavilo je i specijalno „pauk" vozilo za uklanjanje nepropisno parkiranih automobila. Novo „pauk" vozilo opremlјeno je i kamerama koje dokumentuju nepropisno parkirana vozila. 

Kupovinu ovog vozila, vrednosti 10.968.000 dinara bez PDV-a, “Šumadija“ je finansirala iz sredstava dugoročnog investicionog kredita. 

Podsetimo, “Šumadija” je u junu kupila multifunkcionalnu čistilicu za održavanje urbanih gradskih površina, u maju 11 vozila za potrebe sektora čistoće, groblja, niskogradnje i zelenila, u februaru je nabavila mašinu za obeležavanje horizontalne signalizacije, u januaru je kupila finišer za postavljanje asfalta i tri građevinske mašine, tačnije valjak i dve kombinovane mašine sa dodatnom opremom, a krajem prošle godine glodalicu i dva mobilna kompresora za vazduh sa pikamerom, odnosno pneumatskim čekićem. Za te namene je potrošeno oko 217,7 miliona dinara. Novac je izdvojen od sredstava, dugoročnog investicionog kredita, osim za dva polovna kamiona tegljača, vrednosti blizu 7 miliona dinara, koje je ovo preduzeće finansiralo iz sopstvenih sredstava.

Galerija slika