InfoFoto: JKP Šumadija

Modernizovan vozni park JKP “Šumadija“ sa četiri nova vozila “teška“ 41 milion

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Četvrtak, 12 08 2021

Vozni park Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija“ modernizovan je sa četiri nova vozila, čija je ukupna vrednost oko 41 milion dinara. Reč je o specijalnom teretnom vozilu “grajfer“ za uklanjanje i transport krupnog komunalnog otpada, kamionu putaru za sakupljanje i odvoz elektronskog i električnog otpada, kamionu autopodizaču i specijalnom komunalnom vozilu za prikupljanje i prevoz otpada životinjskog porekla. 

Javno komunalno preduzeće “Šumadija“ kupilo je tri nova komunalna vozila za potrebe Sektora čistoće i za te namene je iz sopstvenih sredstava utrošilo gotovo 26 miliona dinara. 

Nabavljeno je specijalno teretno vozilo „grajfer“ za uklanjanje i transport krupnog komunalnog otpada sa divljih deponija, kamion putar za sakupljanje i odvoz elektronskog i električnog otpada, guma i kartona, kao i kamion autopodizač koji se koristi za prikupljanje i transport komunalnog otpada putem kontejnera – čamaca“, saopšteno je iz JKP “Šumadija“. 

Pored toga, za potrebe Službe zoohigijene, koja funkcioniše pod okriljem JKP “Šumadija“, lokalna samouprava je finansirala kupovinu jednog specijalnog komunalnog vozila za prikupljanje i prevoz otpada životinjskog porekla, a za to je utrošeno blizu 15 miliona dinara.  

Iz JKP “Šumadija“ poručuju da će nova mehanizacija značajno olakšati i unaprediti rad službi odnošenja smeća i zoohigijene. 

Galerija slika