InfoFoto: Ilustracija

NOVA ŠKOLSKA GODINA: U Kragujevcu 1.600 đaka prvaka, a među njima i mala Nina

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Ponedeljak, 03 09 2018

Nova školska godina zvanično je počela danas, a u Kragujevcu će u školske klupe po prvi put sesti oko 1.600 mališana, pokazuju podaci ovdašnje Školske uprave. 

Među prvacima je i mala Nina koja se raduje polasku u školu, najviše zbog novih drugara. Srećna je i zato što su joj roditelji kupili ranac kakav je i želela, a obradovali su je i pokloni koje je dobila od rođaka i komšija za polazak u prvi razred.

Radujem se što polazim u školu gde ću da naučim puno lepih stvari i da upoznam mnogo novih drugara. Nisam se plašila polaska u školu, jer mi je mama rekla da će nam učiteljica pomoći u svemu. Srećna sam što su sa mnom u odeljenju i drugari sa kojima sam bila u predškolskom”, rekla nam je Nina.   

Kalendarom obrazovno-vaspitnog rada osnovnih škola za školsku 2018/2019. godinu predviđeno je da osnovci imaju četiri raspusta. Jesenji raspust će trajati četiri dana, od 9. do 12. novembra. Zimski raspust je podeljen na dva dela od 3. do 8. januara i od 1. do 14. februara. Prolećni raspust će trajati od 30. aprila do 3. maja. Za učenike osmog razreda drugo polugodište završava se 31. maja, a za učenike ostalih razreda osnovne škole 14. juna 2019. 

Kada je reč o srednjoškolcima, kalendarom obrazovno-vaspitnog rada srednjih škola za školsku 2018/2019. godinu predviđeno je da oni imaju tri raspusta. Zimski raspust je podeljen na dva dela od 31. decembra do 8. januara i od 1. do 14. februara. Prolećni raspust će trajati od 26. aprila do 3. maja. Škola za maturante gimnazija završava se 24. maja, a za učenike trećeg razreda trogodišnjih i četvrtog razreda četvorogodišnjih stručnih škola, 31. maja.