InfoFoto: kragujevac.rs

Nova teretana na otvorenom na jezeru Bubanj (FOTO)

Autor: InfoKG
09:00 | Četvrtak, 21 07 2022

Posle teretane na otvorenom sa tartan podlogom u Šumaricama, za rekreativce i sportiste postavljena je još jedna teretana na jezeru Bubanj. Izradu sprava i podloge i njihovo postavljanje uradilo je preduzeće Šumadija DOO.

Ovo leto koristimo da završimo što više radova na izgradnji sportske infrastrukture. Izradom i postavljanjem teretana na otvorenom pravimo korak napred u očuvanju i unapređenju zdravlja naših sugrađana, jer bavljenje sportom znači zdrav život. Podizanje sportske infrastrukture na viši nivo i dostupnost sportskih sadržaja sugrađanima za nas je veoma važno. Otvorena teretana na jezeru Bubanj upotpunjuje sliku ovog gradskog šetališta kome predstoji izgradnja. Pored teretane, u planu je da se ovde napravi poligon za pse, igralište za decu i drugo”, kaže član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.

Ovo je druga od tri teretane na otvorenom, izgrađena kapacitetima preduzeća Šumadija DOO, za koje je iz budžeta izdvojeno milion dinara. 

Sledeća je otvorena teretana u naselju Aerodrom, a završavaju se radovi na rekonstrukciji fiskulturne sale u Srednjoj stručnoj školi. U toku su radovi na sređivanju obale jezera u Šumaricama, počeli su i radovi na otvorenom terenu u Resniku. Posebnu pažnju poklanjamo vežbalištima na otvorenom u okviru unapređenja sportske infrastrukture i nastavićemo u tome”, istakao je Stevović. 

Za ljude koji vole sport i rekreaciju teretane na otvorenom predstavljaju pun pogodak. Otvaranje ovakvih vežbališta na više lokacija u gradu je odlična ideja jer sportski sadržaji stoje na raspolaganju, a naročito  mladima jer stvaraju mogućnost da slobodno vreme provode u vežbanju i bavljenju sportskim aktivnostima”, kaže Nevena Milošević, sportistkinja koja je nedavno oborila Ginisov rekord u muškim sklekovima za 60 minuta i jedina žena na svetu sa 1.233 urađena skleka.

Galerija slika