InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Novi digitalni rendgen aparat u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika

Autor: InfoKG
08:00 | Utorak, 17 10 2023

U Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Zastava pušten je u rad novi digitalni rendgen aparat, vredan oko 12 miliona dinara, koji je obezbeđen sredstvima iz budžeta Grada. 

Aparat omogućava linkovanje i povezivanje sa svim ordinacijama u ustanovi, kao i sa drugim aparatima koje ustanova ima. Digitalni aparat će omogućiti formiranje baze podataka, tako da štampanje snimaka odlazi u istoriju, što će, kako navode u Zavodu, biti još jedna velika ušteda za ovu zdravstvenu ustanovu.

- Prethodni aparat, koji je zamenjen novim, u Službi radiologije je iz 1978. godine. Zaista je prošao predugačak period da bi se na radiologiji obezbedila nova oprema koja će omogućiti pacijentima da kvalitetno i u što kraćem vremenskom roku iskoriste svoje pravo na besplatnu zdravstvenu zaštitu – rekao je gradonačelnik Nikola Dašić.

Nada Milovanović, direktorka Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika, istakla je da je nemerljiv značaj ovog aparata čime se povećava kvalitet zdravstvene zaštite, obim pružanja usluga, na zadovoljstvo zaposlenih i korisnika.

- Digitalni rendgen aparat je vredan 12 miliona dinara, a mi smo iz sopstvenih sredstava adaptirali ovaj prostor i sada imamo jedno pristojno mesto gde možemo da pružamo usluge na najvišem mogućem nivou. Ovo je, kada govorimo o pojedinačnoj vrednosti, najveća investicija koja je ušla u ovu ustanovu u poslednjem periodu. Mi smo od grada dobili i dva automobila, ginekološki sto, računarsku opremu i sada nam predstoji nabavka opreme za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, za laboratorijsku dijagnostiku, internu medicinu – rekla je Nada Milovanović.

Inače, ka Zastava Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika gravitira oko 30.000 osiguranika, a zdravstvene usluge pružaju i mnogobrojnim privrednim subjektima. Među 155 zdravstvenih ustanova u Srbiji, ova ustanova se našla na trećem mestu po kapitacionoj oceni.

Galerija slika