Info

OBEĆANJE: Izgradnja PALATE PRAVDE biće završena PRE ROKA, evo kada (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
09:30 | Petak, 18 09 2020

Pomoćnik ministra pravde Slavica Jelača i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić obišli su radove na izgradnji nove Palate pravde, koji će biti završeni na proleće naredne godine, što je pre predviđenog roka, rečeno je tom prilikom. 

Jedan od najvećih pravosudnih infrastrukturnih projekata u poslednjih nekoliko decenija, koji se realizuje u Kragujevcu, finansira se iz republičkog budžeta, a ukupna vrednost radova je oko 3 milijarde dinara.

Grad Kragujevac je obezbedio parcelu od dva hektara, kao i izgradnju pristupnih saobraćajnica oko Palate pravde sa kompletnom infrastrukturom, čija je ukupna vrednost 57,5 miliona dinara. 

U kragujevačkoj Palati pravde biće smešteno svih 11 pravosudnih organa. Nova Palata pravde, čija je površina 25.000 kvadratnih metara, gradi se po najsavremenijim standardima, imaće 24 sudnice i 74 kabineta, čime će biti obezbeđeni uslovi za efikasniji rad pravosuđa u Kragujevcu i 800 zaposlenih u tim organima.

"Ova zgrada odgovara značaju koji pravosudni organi imaju u Kragujevcu, čime će biti stvoreni uslovi za njihov ozbiljan i kvalitetan rad", rekla je Slavica Jelača, pomoćnik ministra pravde. 

Plan je da se radovi na izgradnji završe pre roka, koji je predviđen za avgust naredne godine. "Sigurni smo, a imajući u vidu dosadašnju dinamiku, da će Palata pravde biti gotova na proleće naredne godine", istakla je Jelača.