Info

Obezbeđen novac: Gimnazijalci idu na takmičenje u Ameriku

Autor: Jovana Mladenović
10:20 | Sreda, 27 03 2019

Vlada Srbije, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, lokalnom samoupravom, Univerzitetom u Kragujevcu i donatorima koji su se do sada javili, obezbedila je novac da ekipa učenika Prve gimnazije, koja se plasirala na svetski kup u programiranju Lego robota, otputuje u Ameriku, rečeno je tokom današnje posete premijerke Ane Brnabić našem gradu.

"Želim da čestitam učenicima na ogromnom uspehu i da im se zahvalim na velikom radu, trudu, zalaganju, ljubavi prema učenju i istraživanju. Mi smo apsolutno uvek tu da podržimo i kragujevačku i sve druge gimnazije i škole u Srbiji i sve fakultete. Nikada više nije bilo ulagano u obrazovanje, nauku, istraživanje i razvoj. Zajedno sa brojnim donatorima koji su se do sada javili, Privrednom komorom, Gradom i Univerzitetom, mi smo (Vlada Srbije) danas dali potvrdu da ćemo pokriti apsolutno sve troškove ovog puta učenicima i sve što im je potrebno", rekla je premijerka Ana Brnabić.

Ekipu PKGang čine Anja Mijailović, Marta Špica, Ivan Grego, Dunja Mihajlović, Milica Todorović, Milutin Milojković i Mihailo Šundović. 

Pripremala ih je nastavnica Katarina Veljković koja je proglašena jednim od top 50 nastavnika sveta.