InfoFoto: Arhiva

Obustavljen tender za izgradnju i rekonstrukciju UKC Kragujevac – kada sledi novi?

Autor: InfoKG
08:05 | Sreda, 15 02 2023

Delegacija EU u Srbiji i Ministarstvo zdravlja objavili su da je tender za projektovanje gradnje i rekonstrukcije Kilničkog centra Kragujevac obustavljen.
Ovaj tender bio je raspisan još u januaru 2021. godine, prenosi B92.

Kako se objašnjava u obaveštenju, "zbog vanrednih okolnosti i suštinskih promena tržišnih uslova koje onemogućavaju normalno izvršavanje ugovora, Ministarstvo zdravlja zvanično je poništilo tender za projektovanje za izgradnju i rekonstrukciju Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac".

Dodaje se da će za usluge projektovanja Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac biti pokrenuta nova tenderska procedura i biće objavljen novi konkurs.

Kako je ranije najavljeno, projekat za izgradnju i rekonstrukciju Kliničkog centra Kragujevac uključuje izgradnju nove zgrade bolnice kapaciteta najmanje 230 kreveta na odeljenjima, 46 kreveta na intenzivnoj i poluintenzivnoj nezi i 14 kreveta u dnevnoj bolnici.

Takođe, u sklopu nove zgrade predviđeni su i novi hirurški blokovi sa osam operacionih sala, dijagnostičkim delom i hitnom pomoći.

Projektom je planirana i izgradnja nove zgrade tehničkih usluga, odnosno podstanica elektrane, medicinskih gasova, medicinskog otpada i mehaničkih instalacija.

Kada je u pitanju rekonstrukcija postojećih objekata, predviđena je obnova postojećeg tehničkog bloka na tri sprata, ukupne bruto građevinske površine za rekonstrukciju 7.150 metara kvadratnih; rekonstrukcija i dogradnja Urgentnog centra na tri sprata ukupne bruto građevinske površine za rekonstrukciju 6.400 metara kvadratnih.

Dodatno, planirana je i unutrašnja saobraćajna komunikacija i parking mesta sa uređenjem terena, kao rušenje tri stare prizemne zgrade.

Vrednost projektovanja je pre dve godine procenjena 640.000 evra, a ugovor će finansirati Evropska investiciona banka.

Izvor: B92