InfoFoto: InfoKG

RASPISAN TENDER za izgradnju i rekonstrukciju UKC Kragujevac

Autor: InfoKG
10:30 | Petak, 14 04 2023

Raspisan je tender, odnosno Javni poziv za izradu tehničke dokumentacije za potrebe izgradnje, dogradje i rekonstrukcije Univerzitetskog kliničkog centra objavljen je danas na Portalu javnih nabavki. Rok za podnošenje ponuda je 10. maj. To je i najavila ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić i rekla da bi radovi trebalo da počnu krajem sledeće godine.  

Kada sam bila u Kragujevcu obećala da će to biti do 15. aprila, što znači da ispunjavamo ovu obavezu. Trebaće jedno godinu dana sigurno da se naprave kompletni projekti, tačni planovi i onda u toku sledeće godine, sredstva će, ja se nadam biti obezbeđena od strane Evropske investicione banke, i krećemo u izgradnju novog, a posle toga i rekonstrukciju postojećeg objekta Univerzitetskog kliničkog centra u Kragujevcu“, izjavila je gostujući u emisiji Četvrtkom u 9 na RTS-u ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić.  

U Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac očekuju da će nakon izbora projektanta za rekonstrukciju te zdravstvene ustanove radovi početi krajem sledeće ili početkom 2025.  

Ta rekonstrukcija podrazumeva potpuno novu zgradu na šest spratova, na sedam nivoa. Rekonstrukciju ekonomsko-tehničkog bloka gde se sada nalazi onkologija, odnosno hemio i radioterapija i dogaradnju sadašnjeg Urgentnog centra na kome se planira dogradnja još jednog nivou koji će biti opredeljen za polikliniku. Dakle, jedna celovita praktično rekonstrukcija“, izjavio je za RTS direktor UKC Kragujevac, prof. dr Slobodan Milisavljević.

Prema rečima Milisavljevića biće rekonstruisana i Klinika za pedijatriju uz pomoć Ministarstva za javna ulaganja. 

Završili smo praktično projektnu dokumentaciju i nadam se da ćemo u narednom periodu i pre kraja sledeće godine krenuti i u rekonstrukciju Klinike za pedijatriju, po tipu na primer Instituta za majku i dete, gde ćemo na jednom mestu imati i pedijatriju i neonatologiju i dečju hirurgiju i operacioni blok“, rekao je za RTS Milisavljević.