InfoFoto: mup.gov.rs - Ilustracija - Arhiva

OPREZ! Pojačana kontrola saobraćaja tokom vikenda i praznika: Evo šta je NA METI policije

Autor: InfoKG
11:30 | Petak, 28 04 2023

Kragujevačka policija će tokom vikenda i prvomajskih praznika pojačano kontrolisati saobraćaj na području grada i u svim opštinama koje su u nadležnosti ovdašnje Policijske uprave. Na „meti“ policije će biti prekoračenje brzine, nepropisno preticanje, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korišćenje mobilnog telefona, a najavljena je pojačana kontrola vozača dvotočkaša.  

Saobraćajna policija kragujevačke Policijske uprave, u cilju očuvanja bezbednosti saobraćaja na putevima tokom vikenda i predstojećih prvomajskih praznika, pojačano će kontrolisati saobraćaj na svim važnijim putnim pravcima i uličnim mrežama na području grada Kragujevca, kao i u svim opštinama na teritoriji policijske uprave.

S obzirom na to da se u dane vikenda, kao i u vreme prvomajskih praznika, očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, policija će kontrolu usmeriti na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nepropisnog preticanja, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog korišćenja mobilnog telefona, kao i na ostale prekršaje. Takođe, zbog većeg broja motociklista i mopeda u saobraćaju, saobraćajna policija usmeriće aktivnosti i na otkrivanje prekršaja koje čine vozači ovih vozila“, saopšteno je iz Policijske uprave Kragujevac.

Iz kragujevačke Policijske uprave apeluju na sve učesnike u saobraćaju da se ponašaju odgovorno i da poštovanjem saobraćajnih propisa daju direktan doprinos očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.