InfoFoto: mup.gov.rs - Ilustracija

PLJUŠTALE KAZNE: Za 7 dana 900 PREKRŠAJA

Autor: InfoKG
11:15 | Utorak, 19 03 2024

Tokom sedmodnevne međunarodne akcije usmerene na kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa i bezbednog prevoza dece u vozilima, pripadnici Policijske uprave Kragujevac otkrili su ukupno 908 prekršaja prilikom kontrole 2.293 vozila u Šumadijskom okrugu.

Zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa saobraćajna policija je sankcionisala 385 vozača i 39 putnika u vozilima, dok je zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilima sankcionisala sedam učesnika u saobraćaju, a zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje 77 vozača. 

Ova akcija istovremeno je bila sprovodena od 11. do 17. marta u 30 evropskih zemalja koje su članice Mreže saobraćajnih policija Evrope.
Inače, saobraćjna policija je, u cilju povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, od početka godine, na području Кragujevca i pripadajućim opštinama, u redovnim i pojačanim kontrolama, otkrila ukupno 7.637 prekršaja, od kojih 3.240 prekršaja prekoračenja brzine, 694 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa i 222 prekršaja nepropisnog korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje.

Takođe, sankcionisano je 422 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola i 22 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Od početka primene nove mere iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, policija je na području Кragujevca i Aranđelovca privremeno oduzela dva vozila od učinioca koji su prethodne dve godine pravosnažno osuđeni za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Iz Policijske uprave Kragujevac apeluju na sve učesnike u saobraćaju da budu odgovorni i savesni, da poštuju sve saobraćajne propise i na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.