InfoFoto: Facebook

Optužnica protiv mladića zbog ubistva Zečevića, za likvidaciju Žižića osuđen na 20 godina zatvora

Autor: InfoKG
13:40 | Utorak, 21 11 2023

S.M. (24), koji je prošle nedelje, osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva Luke Žižića, kako "Telegraf.rs" saznaje, uskoro će se naći ponovo pred sudom zbog ubistva Nikole Zečevića u Kragujevcu.

Optužnica je podignuta krajem jula ove godine, ali je Viši sud tražio dopunu što je i učinjeno.

Iz Višeg javog tužilaštva u Kragujevcu Telegraf je dobio detalje ovog postupka.

- U vezi krivičnog postupka koji se vodi protiv S.M. iz Kraljeva, zbog krivičnog dela ubistvo iz čl. 113 KZ, izvršenog na štetu Nikole Zečevića iz Kragujevca, obaveštavamo Vas da je ovo tužilaštvo dana 25.07.2023. godine podiglo optužnicu protiv imenovanog, zbog krivičnog dela iz čl. 113 KZ i nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348 st. 4 u vezi st. 1 KZ, i da je Viši sud u Kragujevcu prilikom ispitivanja optužnice doneo naredbu da Više javno tužilaštvo u Kragujevcu dopuni istragu protiv okr. S.M., što je i učinjeno donošenjem naredbe o dopuni istrage dana 10.11.2023. godine - kažu za "Telegraf.rs" iz Višeg javnog tužilaštva u Kragujevcu.

Ubistvo Nikole Zečevića

Nikola Zečević Zeka (38) iz Kragujevca ubijen je 12. februara 2021. godine. Na snimku nastalom kobne noći vidi se da je ubica sa fantomkom pratio Zečevića, a potom mu pritrčao s leđa i u njega ispalio više metaka.

Dok je žrtva bila na zemlji, naočigled mnogih prolaznika, ispalio mu je kobni hitac u vrat. Posle zločina ubica je otrčao u pravcu iz kog je došao, dok je nepomično telo ostalo na ulici.

Zečević je u tom trenutku još uvek bio živ, ali je preminuo na putu ka bolnici.

Ubijeni Zečević je bio vlasnik smeštaja "Vila Jelena" u gradu na Lepenici. On je ubijen na svega nekoliko metara od tog objekta.

Zečević je inače slovio za žestokog momka i bio je umešan u nekoliko pucnjava. Pre nekoliko godina ranio je sina vlasnika poznate menjačnice u gradu, posle čega se momak dugo oporavljao i imao posledice. Na njega je Zečević ispalio ukupno šest metaka i odležao je višegodišnju zatvorsku kaznu u zatvoru u Požarevcu.

Po izlasku počeo je da se bavi trgovinom nekretnina, a postao je i vlasnik ugostiteljskog objekta "Vila Jelena" u centru grada.

Imidž žestokog momka gajio je i na svom Fejsbuk profilu, gde je slikao oružje ili pozirao sa skupocenim automobilima. U gradu se pričalo da se bavi i poslovima sa one strane zakona.

Ubistvo Žižića

S.M. je 28. aprila prošle godine oko 18.50 sati na podmukao način lišio života Žižića, koji je sedeo u svom lokalu sa prijateljima, ne očekujući napad.

Optuženi je ušao u lokal, obučen u radnički kombinezon, sa hirurškom maskom na licu, kačketom na glavi i sa tamnim rukavicama, a potom je učtivo pitao svedoka V. Ž. koji je bio u šanku, inače brata Luke Žižića da li može da ode do toaleta, što mu je on dozvolio.

U toaletu se osumnjičeni zadržao 30-60 sekundi, nakon čega je napustio objekat, ali se vratio nakon nepuna dva minuta i prišao stolu za kojim je sedeo Žižić sa prijateljima, te je u njega ispalio najmanje sedam hitaca iz pištolja marke "Crvena zastava", koji je nosio bez dozvole. Naneo mu je povrede glave, vrata i trupa, odnosno grudnog koša i desne natkolenice.

Uspeo je da pobegne sa lica mesta. Uhapšen je 5. maja prošle godine u kući u naselju Grdica u Kraljevu, koje skrovište mu je obezbedio drugooptuženi Ugrenović koji je lišen slobode 13. maja prošle godine godine.

Izvor: Telegraf.rs