InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Otvoren dnevni boravak za osobe sa invaliditetom “Vera” u Kragujevcu (FOTO)

Autor: InfoKG
14:00 | Utorak, 14 11 2023

Dnevni boravak za lica sa invaliditetom “Vera”, svečano je otvoren danas u Kragujevcu. Izgradnju objekta finansirala je Agromarket fondacija, a parcelu, infrastrukturu i priključke obezbedio je grad Kragujevac. Novoizgrađeni objekat kapaciteta 30 korisnika nalazi se u neposrednoj blizini Sportskog centra “Iskra”.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nikola Selaković istakao je da ovakav objekat koji grad Kragujevac danas dobija na upotrebu nema ni jedan grad u Srbiji i apsolutno može da posluži kao ogledni primer drugim gradovima kako jedan objekat ovakve namene treba da izgleda, a kompanija „Agromarket“ je pravi primer zdrave i jake kompanije koja beleži ozbiljne poslovne rezultate i društveno odgovornog poslovanja.

Zaista sam impresioniran time kako ovaj objekat izgleda. Posebano sam naglasio činjenicu da je ovo najbolji objekat ove namene u Srbiji, da je neverovatna velikodušnost donatora koji je za izgradnju ovog objekta izdvojio 620.000 evra, oko 70 miliona dinara, i time omogućio onim porodicama u okviru kojih postoje osobe sa invaliditetom, deca sa invaliditetom, da dobiju dnevni boravak koji će im omogućiti da bolje provedu dan, a njihovim roditeljima, onima koji o njima danonoćno brinu da dobiju vreme kada mogu da rade, da privređuju, zarađuju kako bi tom detetu i čitavoj porodici omogućili bolji i kvalitetniji život”, kazao je Selaković.

U današnje vreme je  lepo videti  kada uspešne kompanije i uspešni pojedinci, u skladu sa nazivom ovog objekta, vraćaju veru. Ovaj objekat se zove „Vera“ i podseća nas na to da postoji nešto dobro u svakom čoveku, da je čovek kada je uspešan spreman da deo svog uspeha podeli sa onima kojima je u životu teže. Zahvaljujem se kompaniji Agromarket i svim privrednicima grada Kragujevca koji na različite načine pomažu svom gradu i daju nam podsticaj da bude sve bolji, ali ne samo u smislu privrednog razvoja, nego i bolji kao društvo”, kazao je predsednik Privremenog organa grada Kragujevca, Nikola Dašić.

Predsednik Agromarket fondacije, Dragan Đorđević, kaže da Agromarket postoji preko 33 godine na području grada Kragujevca, ali da poslednjih godina doseže i do zemalja Evropske unije. 

Osnovni cilj nam je da pomažemo najpre lokalnoj zajednici, a kruna dosadašnjeg rada Agromarketa je otvaranje dnevnog boravka za osobe sa invaliditetom „Vera“ koji zajedno sa Gradom Kragujevcem doniramo najosetljivijoj grupi naših sugrađana”, istakao je Đorđević.

Galerija slika