Info

Ekonomski fakultet uspostavio saradnju sa kompanijom Agromarket

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Utorak, 12 01 2021

U cilju unapređena praktičnog znanja i međusobne saradnje, Ekonomski fakultet kragujevačkog Univerziteta je ozvaničnio saradnju sa kompanijom Agromarket. Sporazum o saradnji potpisali su dekan ove visokoškolse ustanove Petar Veselinović i direktor kompanije Dušan Mojsilović.    

Cilj sporazuma je povezivanje visokog obrazovanja i realnog sektora, u svrhu unapređenja nauke, inovacija i tehnološkog razvoja, kroz sprovođenje konkretnih aktivnosti koje imaju obrazovnu, primenjenu i razvojnu dimenziju. Neposredni rezultati saradnje odnosiće se se na povezivanje studenata, saradnika i nastavnika Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Кragujevcu i zaposlenih u kompaniji Agromarket, radi zajedničkih aktivnosti na istraživačko-razvojnim i inovacionim projektima koji su bazirani na naučnom pristupu i praktičnoj primeni”, saopšteno je sa Ekonomskog fakulteta. 

Sa Ekonomskog fakulteta kragujevačkog Univerziteta poručuju da će, i u narednom periodu, nastojati da ostvare saradnju sa kompanijama iz realnog sektora i intenzivirati spajanje teorijskih i praktičnih znanja svojih studenata.

Inače, Agromarket je jedan od najuspšenijih kragujevačkih kompanija. U prilog tome govori i podatak APR-a da je “Agromarket” u 2019. ostvario promet od gotovo 17 milijardi dinara, koji je gotovo dva puta veći od planiranog gradskog budžeta za ovu godinu, dok je dobit oko 1,8 milijardi.  

Zanimljivo je i da se potpisnici ovog sporazuma Dušan Mojsilović i Petar Veselinović zbog uspeha koji postižu godinama unazad nalaze na listi 50 najmoćnijih u Kragujevcu.