InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Otvoren trodnevni Festival „Grčka u srcu Srbije“

Autor: InfoKG
18:41 | Petak, 01 12 2023

Na Šumadija sajmu danas je otvoren Festival „Grčka u srcu Srbije“ koji će trajati do nedelje, 3. decembra. 

U prisustvu predstavnika Grada Kragujevca, Privredne komore Srbije, Grada Katerinija, Udruženja „Filos“, brojnih izlagača i posetilaca, Festival je otvorio Jorgos Kakutis, predstavnik Grčke nacionalne turističke organizacije u Srbiji. Posetioci su u prilici da se informišu o mnogim zanimljivim, a manje poznatim destinacijama, budući da je više od pola miliona Srba ove godine letovalo u severnoj Grčkoj.

- Saradnja naših dveju zemalja, Grčke i Srbije traje dugi niz godina i izuzetno je uspešna, naročito kada govorimo o turizmu. Siguran sam da ćemo je intezivirati i proširiti i na druge oblasti, rekao je Jorgos Kakutis.  

Više od 60 izlagača iz regiona Katerini i Soluna predstavljaju svoje proizvode i ponude na Festivalu, što je dokaz prijateljstva i budućeg bratimljenja gradova. 

- Naše prijateljstvo traje više od 30 godina kada su prvi turisti iz Srbije došli na naše plaže i nadam se da ćemo saradnju nastaviti i proširiti, kazao je Nikolaidis Vangelis, predstavnik opštine Katerini u oblasti turizma.

Na trodnevnoj manifestaciji, pored štandova sa turističkim ponudama, gosti iz Grčke su za posetioce pripremili prezentacije bogate grčke kulture i gastronomije, a sa Kragujevčanima će se družiti i uspešni sportisti. Umetnici kulturno-umetničkog društva plesaće tradicionalne grčke igre.