InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Otvoren ZABAVNI PARK na jezeru Bubanj (FOTO)

Autor: InfoKG
16:00 | Utorak, 23 05 2023

Zabavni park otvoren je danas na jezeru Bubanj. Park se sastoji od četiri celine – tjubinga, mini avantura parka, mini zip lajna, mini golf terena. Do kraja nedelje korišćenje svih sadržaja u ovom zabavnom parku je besplatno, a od sledeće sedmice će se naplaćivati karta po ceni od 400 dinara. 

Za kragujevačke mališane svoja vrata danas je otvorio dečiji zabavni park koji je u okviru projekta “Izgradnja turističko zabavno-rekreativnog parka Jezero Bubanj” realizovala Gradska turistička organizacija sredstvima Ministarstva turizma i omladine Republike Srbije i Grada Kragujevca.

Ovaj zabavni park predajemo na upravljanje, korišćenje i održavanje Sportskom privrednom društvu Radnički. Ovoliko dece potvrđuje da smo uradili pravi posao i daje nam podstrek da i ubuduće sličnim projektima oživljavamo naše parkove i jačamo našu turističku infrastrukturu kako bi u tome uživali naši najmlađi sugrađani, ali i svi gosti koji dođu u naš grad”, poručio je direktor Gradske turističke organizacije, Bojan Pavlović.

Zabavni park na jezeru Bubanj sastoji se od četiri celine – tjubinga, mini avantura parka, mini zip lajna, mini golf terena. 

Dugo smo čekali zabavni park na Bubanj jezeru i sada sa zadovoljstvom mogu da kažem da je počeo sa radom. Deca zbog koje sve ovo i gradimo su prezadovoljna i očekujem da bude puno tokom cele sezone. Zahvalio bih se Ministarstvu turizma i omladine koje je učestvovalo u izgradnji ovog velikog projekta sa 15 miliona dinara uz ulaganje Grada Kragujevca od pet miliona dinara. Važno je da i deca, i roditelji, i sugrađani znaju da je ovaj prostor od sada pod konstantnim dvadesetčetvoročasovnim video nadzorom jer, želimo da ga zaštitimo i da nam deca budu bezbedna”, izjavio je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.

Podseća da se Avantura park na Šumaričkom jezeru, u čiju je rekonstrukciju Grad Kragujevac uložio 1.700.000 dinara bez PDV-a, uveliko završava i da se narednih dana očekuje i njegovo otvaranje.

Do kraja nedelje korišćenje svih sadržaja će biti besplatno. Od sledeće sedmice će se naplaćivati karta po ceni od 400 dinara i važiće za oba avantura parka – na jezeru Bubanj i na Šumaričkom jezeru.

Galerija slika