InfoFoto: kragujevac.rs

Označene javne česme sa neispravnom vodom

Autor: InfoKG
12:30 | Petak, 20 08 2021

Sve javne česme u Kragujevcu sa izvorskom higijenski neispravnom vodom, danas su vidno obeležene obaveštenjem da „voda nije ispravna za piće“. To su, da podsetimo, javne česme u naseljima Šumarice, Divostin, Bubanj, Košutnjak, Teferič, Beloševac, Ždraljica, Petrovac, Grujina česma i česma Kapavac u Trmbasu. U pitanju su česme sa izvorskom „sirovom“ vodom koja ne prolazi kroz postupke prečišćavanja i dezinfekcije, naglasio je Nikola Ribarić načelnik Gradske uprave za društvene delatnosti.

"Ispitivanja higijenske ispravnosti vode na tim mernim mestima, obavio je krajem jula Institut za javno zdravlje. To je samo jedan od pet programa kontrole u oblasti javnog zdravlja koje grad Kragujevac finansira sa 3,5 miliona dinara. Kvalitet vode na javnim česmama kontroliše se jednom mesečno tako da će sugrađani blagovremeno biti obaveštavani preko sredstava javnog informisanja o ispravnosti vode na javnim česmama", kazao je Ribarić.

Voda na javnim česmama priključenim na gradski vodovod hemijski i bakteriološki je ispravna za piće. Reč je o česmama u Pešačkoj zoni, Velikom parku, u naseljima Mala Vaga i Aerodrom, kao i kod hotela Zelengora.