InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Pobednici opštinske „Pažljivkove smotre 2023“ prvaci i drugaci OŠ „Miloje Simović“

Autor: InfoKG
08:35 | Sreda, 08 03 2023

Dodelom pehara i medalja najboljim ekipama učenika drugog razreda osnovnih škola, u Kragujevcu je završeno opštinsko takmičenje u poznavanju pravila i bezbednosti u saobraćaju „Pažljivkova smotra“, koje je organizovano u Osnovnoj školi Stanislav Sremčević.  

Treće mesto zauzela je ekipa osnovne škole  „Žikica Jovanović Španac“, drugo đaci OŠ „21.oktobar“ a na okružnom takmičenju grad Kragujevac će u kategoriji učenika drugog razreda predstavljati učenici OŠ „Miloje Simović“.

Pehare i medalje pobedničkim ekipama u ime grada Kragujevca uručila je Maja Angelovska članica GV za komunalnu delatnost.

“Grad Kragujevac je uspešno, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, sproveo projekat u kojem su učestvovali vrtići i osnovne škole, a posebno se radujemo velikom odzivu, jer su deca najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju”, rekla je Angelovska. “Projekat je odličnno koncipiran i ostvario je svoj cilj a to je unapređenja saobraćajnog obrazovanja, imajući u vidu da su deca kroz igru i druženje usvojila nova i utvrdila postojeća znanja vezana za bezbedno učešće u saobraćaju”.

Radu unapređenja bezbednosti u saobraćaju, grad Kragujevac će kroz program Saveta za koordinaciju poslova saobraćaja, u budućem periodu sprovoditi brojne aktivnosti za koje je predviđeno 37 miliona dinara. Ova sredstva koja su za 2023. godinu obezbeđena od naplate kazni za saobraćajne prekršaje, istakla je Maja Angelovska, biće usmerena za unapređenje saobraćajne infrastrukture u zonama škole i dalje na razvoj saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja, preventivne i promotivne kampanje. Ona je najavila i izradu Strategije bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Kragujevca za period od 2023. – 2033. godine.

Pehare i medalje najboljim ekipama prvaka uručila je dr Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu koja je čestitajući đacima, učiteljima, organizatorima i Crvenom krstu koji se kao partner priključio Gradskoj upravi za komunalne poslove u realizaciji „Pažljivkove smotre“, kazala da su zahvaljujući takmičenju deca prošla put znanja koji će im sutra spasiti život. “Pažljivkova smotra je najbolji način da kroz preventivne i edukativne aktivnosti zajedno sa decom učimo i svi mi kako se pravilno ponašati u saobraćaju i kako sačuvati ljudski život”, poručila je Damnjanović.

Inače, prvo mesto među četvoročlanim ekipama prvaka takođe su osvojili đaci OŠ „Miloje Simović“, drugo „Dositej Obradović“ a treće Osnovne škole „Mirko Jovanović“.