InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

“Pažljivkova smotra” u Kragujevcu: Takmičenje predškolaca i osnovaca o pravilima ponašanja u saobraćaju

Autor: InfoKG
13:30 | Utorak, 23 04 2024

U Kragujevcu se drugi put zaredom održava takmičenje “Pažljivkova smotra”, u cilju podizanja bezbednosti dece i pešaka u saobraćaju. Na takmičenju učestvuju 15 osnovnih škola i osam vrtića predškolskih ustanova “Nada Naumović” i “Đurđevdan”. Pobednici takmičenja ići će na regionalno takmičenje koje se održava u maju.

Takmičenje “Pažljivkova smotra” za decu predškolskog uzrasta i osnovce mlađih razreda koje se organizuje u cilju podizanja bezbednosti dece i pešaka u saobraćaju počelo je juče OŠ “Stanislav Sremčević”. Takmičila su se deca predškolskog uzrasta koja su kroz igru bila u prilici da nauče pravila ponašanja u saobraćaju, a pobedu je odnela ekipa vrtića “Čuperak”. 

Učenici prvog razreda takmiče se danas, dok će sutra ono što znaju o saobraćaju pokazati učenici drugog razreda osnovnih škola. Pobednici takmičenja ići će na regionalno takmičenje koje se održava u maju.

Ono što je bitno, deca će tokom trajanja ovog projekta na jedan zanimljiv način, zabavu i igru usvajati postojeća i sticati nova znanja. Jedan od ciljeva Grada i Seveta za bezbednost u saobraćaju u ovoj godini je unapređenje sobraćajne kulture i saobraćajnog obrazovanja koje je veoma bitno kod dece, zbog čega je bitno pristupiti i aktivnostima na prilagođavanju saobraćajnog okruženja, odnosno uređenju zona škola”, kazala je članica Gradskog veća za komunalne poslove, Maja Angelovska.

Inače, na republičkom takmičenju prošle godine, na kome je učestvovalo preko 90.000 dece iz 71 lokalne samouprave, učenici kragujevačke Osnovne škole “Miloje Simović” osvojili su prvo mesto.