InfoFoto: GTO Kragujevac, InfoKG - Arhiva i Pixabay.com - Ilustracija

Počela PRIJAVA za kolektivno ĐURĐEVDANSKO VENČANJE: Evo koji pokloni očekuju buduće mladence

Autor: InfoKG
10:00 | Ponedeljak, 20 03 2023

U okviru obeležavanja Dana grada, u Kragujevcu će 6. maja biti održano kolektivno Đurđevdansko venčanje za 15 parova. Zainteresovani budući mladenci se mogu prijaviti na sajtu grada Kragujevca. One koji budu odabrani, kako je najavljeno, očekuju prigodni pokloni u vidu vaučera za kupovinu burmi, bidermajera i organizacije svečanog venčanja sa pratećim sadržajima ( bez plaćanja taksi, naknada ili drugih troškova). 

Grad Kragujevac će na Đurđevdan 6. maja ove godine, u okviru obeležavanja Dana Grada, prvi put organizovati kolektivno venčanje, pod nazivom „Đurđevdansko venčanje“.

Manifestacija se organizuje u cilju očuvanja i negovanja tradicionalnih vrednosti, propagiranjem bračne zajednice i porodice kao veoma važne sfere našeg društva, ali i kao svojevrstan doprinos bogaćenju kulturnog, turističkog i privrednog sadržaja grada Kragujevca. To je ujedno poziv i poruka mladim parovima i onima koji se tako osećaju, da svoju ljubav krunišu brakom i da u budućem zajedničkom životu nastave da idu putem večne ljubavi, sloge i prijateljstva”, saopštilo je Gradsko veće. 

U 2023. godini „Đurđevdansko venčanje“ će biti organizovano za maksimalno 15 parova koje će putem Javnog poziva odabrati Organizacioni odbor manifestacije. Najavljeno je da će grad Kragujevac parovima koji se budu venčali na „Đurđevdanskom venčanju“ obezbediti prigodne poklone u vidu vaučera za kupovinu burmi, bidermajera i organizacije svečanog venčanja sa pratećim sadržajima ( bez plaćanja taksi, naknada ili drugih troškova). 

Javni poziv objavljen je danas na zvaničnoj internet stranici grada Kragujevca. Rok za podnošenje prijava je 20 dana, zaključno sa 6. aprilom.