InfoFoto: GTO Kragujevac, InfoKG - Arhiva i Pixabay.com - Ilustracija

Na DAN GRADA kolektivno ĐURĐEVDANSKO VENČANJE, pokloni za buduće mladence

Autor: InfoKG
15:30 | Petak, 17 03 2023

Grad Kragujevac će na Đurđevdan 6. maja ove godine, u okviru obeležavanja Dana Grada, prvi put organizovati kolektivno venčanje, pod nazivom „Đurđevdansko venčanje“. Plan je da bude venčano 15 parova i oni će od grada dobiti prigodne poklone u vidu vaučera. Zainteresovani budući mladenci mogu se prijaviti od 20. marta na sajtu grada Kragujevca. 

Gradsko veće donelo je na današnjoj sednici zaključak da se na Đurđevdan 6. maja ove godine, u okviru obeležavanja Dana Grada, prvi put organizuje kolektivno venčanje, pod nazivom „Đurđevdansko venčanje“.

Manifestacija se organizuje u cilju očuvanja i negovanja tradicionalnih vrednosti, propagiranjem bračne zajednice i porodice kao veoma važne sfere našeg društva, ali i kao svojevrstan doprinos bogaćenju kulturnog, turističkog i privrednog sadržaja grada Kragujevca. To je ujedno poziv i poruka mladim parovima i onima koji se tako osećaju, da svoju ljubav krunišu brakom i da u budućem zajedničkom životu nastave da idu putem večne ljubavi, sloge i prijateljstva”, navodi se u saopštenju Gradskog veća. 

U 2023. godini „Đurđevdansko venčanje“ će biti organizovano za maksimalno 15 parova koje će putem Javnog poziva odabrati Organizacioni odbor manifestacije. Najavljeno je da će grad Kragujevac parovima koji se budu venčali na „Đurđevdanskom venčanju“ obezbediti prigodne poklone u vidu vaučera za kupovinu burmi, bidermajera i organizacije svečanog venčanja sa pratećim sadržajima ( bez plaćanja taksi, naknada ili drugih troškova). 

Javni poziv biće će objavljen u ponedeljak 20. marta na zvaničnoj internet stranici grada Kragujevca. Rok za podnošenje prijava je 20 dana, zaključno sa 6. aprilom.

Gradsko veće donelo je i zaključak o održavanju i dinamici javne rasprave o Nacrtu lokalnog antikorupcijskog plana grada Kragujevca za period 2023 – 2026. Nacrt LAP - a, biće istaknut na zvaničnom sajtu grada Kragujevca i oglasnoj tabli organa Grada. 

Javna rasprava trajaće od 20. do 27. marta do 15.30 sati. U okviru javne rasprave, u ponedeljak 27. marta u periodu od 9 do 12 časova, u sali 105 Gradske uprave, Trg slobode br.3 ( I sprat), sva zainteresovana lica mogu lično da izvrše uvid u Nacrt Lokalnog antikorupcijskog plana grada Kragujevca 2023 -2026, gde će ovlašćena lica iz Radne grupe za izradu LAP-a grada Kragujevca pružiti dodatna objašnjenja.