Info

Počeo trodnevni MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA: Bogata ponuda, nagrade za posetioce

Autor: Jovana Mladenović
11:00 | Petak, 23 11 2018

Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma, 10. po redu, otvoren je na Šumadija sajmu i trajaće do 25. novembra. Turističku ponudu predstaviće više od 100 izlagača iz Srbije i zemalja regiona, a posetioce očekuju i nagrade.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom grada Kragujevca, a organizatori manifestacije i ove godine su “Šumadija sajam“ i Gradska turistička organizacija “Kragujevac“. 
 
Pored velikog broja izlagača, turističkih organizacija i agencija, koje će predstaviti ponude za zimu 2018/2019, novogodišnje i božićne praznike, u ponudi će biti i potencijali izlagača iz banjskih lečilišta, zdravstveno–rekreativnih i sportskih centara, seoskih domaćinstava, poljoprivrednih gazdinstava i vinarija.

I ove godine svoju turističku ponudu predstaviće više od 100 izlagača iz Srbije i zemalja regiona. Veruje se da će posetiocima privući pažnju štand Grčke, koja je omiljena destinacija naših turista, a tradicionalno, svoju ponudu predstaviće i Budva, koja je grad partner ovogodišnjeg sajma. Zanimljive biće i nagrade za više od 20 posetilaca, koje će biti izvučene na osnovu serijskih brojeva sa ulaznica.  

Svoje mesto na ovoj značajnoj turističkoj manisfetaciji imaće i lokalne turističke organizacije, koje pažnju posetilaca usmeravaju na potencijale, znamenitosti i lepote naše zemlje. Kao i prošle godine, Gradska turistička organizacija “Kragujevac“ svoje izlaganje predstaviće u duhu velikog jubileja – dva veka od proglašenja Kragujevca za prvu prestonicu moderne Srbije. 

Na Sajmu turizma biće predstavljeni turistički potencijali, ali i novi turistički proizvod Rakijske rute, a premijerno će biti prikazan i novi film o šumadijskoj šljivovici. Posetioce i izlagače očekuju sadržajne radionice, sa stručnim savetima o tome kako rešiti probleme u poslovanju. Jedna od radionica usmerena je na zaštitu putnika i garanciju za organizatore putovanja. Značajna će biti i radionicu na temu podsticaja ruralnog turizma u Srbiji, kao i predlog novog modela Destinacijske menadžment organizacije.

Tokom tri sajamska dana biće održani brojni stručni i zabavni sadržaji, a neće izostati ni Sajam zimnice, na kojem će seoska turistička domaćinstava predstaviti svoje proizvode.
 
Cena ulaznice je 100 dinara, za grupne posete od minimalno 10 osoba 50 dinara, a za decu do 10 godina ulaz će biti besplatan.

Sajam je za posetioce otvoren od 10 do 18 časova, dok će u nedelju će biti zvanično zatvoren u 15 časova, posle dodele nagrada najboljima.