InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Pomoćni atletski centar otvoren u dvorištu “Artema” (FOTO)

Autor: InfoKG
10:00 | Četvrtak, 16 11 2023

U dvorištu Doma učenika srednjih škola „Artem“ otvoren je pomoćni atletski centar kako bi kragujevački atletičari nakon rušenja Stadiona „Čika Dača“ nastavili regularno da treniraju. 

Zbog rušenja starog i izgradnje novog Stadiona „Čika Dača“ atletičari su strepeli da će ostati bez svog doma. Ovo je pokazatelj da lokalna samouprava i država Srbija razmišljaju o našim atletičarima. Atletičari će ovde moći da provedu prelazni period od trenutka rušenja “Čika Dače” dok se ne napravi veliki atletski stadion, a staza je pogodna i za rekreativne treninge. Ljubitelji rekreativnog trčanja koji žele da promene ambijent sada u Kragujevcu imaju nekoliko mesta gde mogu da provedu svoje vreme”, rekao je sportski direktor FK “Radnički 1923”, Slavko Perović, podsetivši na nedavno sređene staze kod Bubanjskog jezera i u Šumaricama. 

Sekretar Atletskog kluba „Radnički“, Slobodan Spasić, zahvalio je Ministarstvu prosvete, Gradu Kragujevcu i “Artemu” što su im izašli u susret i našli privremeno rešenje do izgradnje atletskog stadiona. 

Na ovaj način su stvoreni elementarni uslovi da se proces treninga neometano nastavi i atletika u Kragujevcu nastavi da živi dok ponovo ne dobije svoju kuću”, rekao je Spasić.

Otvaranju su prisustvovali i predstavnici Privremenog organa Grada Kragujevca.

Kada smo saznali da će država pomoći u izgradnji novog Stadiona “Čika Dača” morali smo da razmišljamo o alternativi, o relociranju i pravljenju nove atletske staze. Želeli smo da u međuvremenu napravimo pomoćni atletski centar koji bi našem klubu omogućio da nesmetano obavlja trenažne aktivnosti, a zahvaljujući atletskoj stazi koju je pre nekoliko godina izgradilo Ministarstvom prosvete, brzo smo došli do rešenja. Grad je opredelio blizu 1,6 miliona dinara za nabavku stambenih kontejnera koji će Atletskom klubu „Radnički“ omogućiti da na ovom mestu imaju sve potrebne uslove. Ovde će biti smeštena sva oprema kluba, svlačionice, kancelarije i prilikom rušenja stadiona atletičari ni u jednom trenutku neće ostati bez svoje staze”, zaključio je član Privremenog organa Grada Kragujevca, Predrag Stevović.

Galerija slika