SportFoto: Arhiva - Atletski savez Srbije

Anićev trijumfalni povratak: Skokom od 7,78m u dalj pobedio na Prvenstvu Srbije u dvorani

Autor: InfoKG
14:00 | Ponedeljak, 08 02 2021

Kragujevčanin, atletičar Radničkog, Lazar Anić, nakon povratka iz Amerike, trijumfovao je u discipline skok u dalj na Prvenstvu Srbije u dvorani u Beogradu, skočivši 7,78 metara. Pored Anića, na ovom takmičenju zablistao je i mladi atletičar Parka Luka Radojičić, koji je odbranio titulu dvoranskog prvaka Srbije u troskoku i postavio novi lični rekord od 14.54 metra.

Boje Kragujevca na Prvenstvu Srbije u dvorani branili su atletičari dva kluba Radničkog i Parka.  

Pobedu u disciplini skok u dalj ostvario je Lazar Anić sa skokom od 7,78 metara, koji se nedano vratio iz Amerike. Iz Ateltskog kluba Radnički očekuju, s obzirom na to da je Aniću ovo prvi nastup ove sezone, još bolje skokove u daljem delu sezone.  

Mladi atletičar Parka Luka Radojičić na ovom takmičenju je odbranio titulu dvoranskog prvaka Srbije u troskoku i postavio novi lični rekord od 14.54 metra.  

Atletičarka Radničkog Ljubica Simović osvojila je četvrto mesto i postigla novi lični rekord u skoku u dalj u definitivno najjačoj disciplini na takmičenju, u konkurenciji aktuelne svetske i evropske šampionke Ivane Španović. 

Na Prvenstvu Srbije u dvorani u Beogradu učestvovali su i Milan Mladenović i Aleksa Ratinac iz Atletskog kluba Park i Predrag Paunović iz Atletskog kluba Radnički, ali se oni nažalost nisu okitili medaljama.