InfoFoto: Ilustracija

Ponovo u klupama oko 20.700 kragujevačkih đaka, evo kako će se nadoknaditi časovi

Autor: InfoKG
14:00 | Ponedeljak, 21 02 2022

U Kragujevcu je danas posle produženog februarskog raspusta ponovo u školskim klupama oko 20.700 osnovaca i srednjoškolaca, piše RTS.

Kada je reč o nadoknadi časova zbog produženih raspusta, pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje Miloš Blagojević izjavio je u Jutarnjem programu RTS-a da će za tri dana biti produžena školska godina, a da će se za još dva dana uputiti dopis školama kako ih mogu nadoknaditi.

"U ovoj školskoj godini imali smo dva raspusta koji su praktično bili produženi, jesenji i sretenjski. Ukupno smo izgubili pet radnih dana. Produžili smo kalendarom školsku godinu za tri dana. Za dva preostala dana, uputićemo dopis školama da ih u skladu sa autonomijom ustanove nadoknade: da mogu držati časove subotom, da mogu nadoknadu izvršiti između dve smene ili sažimanjem gradiva", objašnjava za RTS Blagojević.

Prema podacima kragujevačkog Doma zdravlja, u ovdašnjoj dečjoj kovid ambulanti dnevno se pregleda i testira između 60 i 80 dece školskog uzrasta, a pozitivno na Korona virus bude od 10 do 20 njih. Iz ove zdravstvene ustanove poručuju da je situacija po tom pitanju nepromenjena već mesec dana. Nadaju se da će i pored nastavka školske godine početi da pada broj novozaražene dece. 

Izvor: RTS