InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Posle 60 godina postavlja se NOVA STOLARIJA u “Švrći” (FOTO)

Autor: InfoKG
09:00 | Ponedeljak, 16 10 2023

U toku su radovi na zameni kompletne stolarije u jaslicama “Švrća” Predškolske ustanove “Đurđevdan”. Finansiraju se sredstvima koje je Grad Kragujevac dobio na konkursu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju za unapređenje mera populacione politike. 

Prema rečima direktorke Predškolske ustanove „Đurđevdan“, Sanje Jakovljević, stolarija na ovom objektu nije menjana od 1963. godine, ali svi zaposleni su se trudili da uslove u kojima mališani borave održavaju na visokom nivou. 

Unapređenje fizičke sredine će doprineti mnogo prijatnijoj, zdravijoj i boljoj atmosferi za igru, rast i razvoj dece, rekla je Jakovljević, naglasivši da pored toga što će im tokom zime biti toplije, biće znatno smanjen nivo buke koja je neizbežna u centralnom delu grada”, kazala je Jakovljević.

Radove je obišla načelnica Šumadijskog upravnog okruga, Biljana Ilić Stošić.

Zahvaljujući projektu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju Grad Kragujevac je uspeo da izdvoji sredstva za zamenu stolarije. Za desetak dana radovi će biti privedeni kraju i naši najmlađi sugrađani će se useliti u ušuškane jaslice gde će im, pored toga što im je lepo i udobno, pre svega biti toplo”, rekla je Ilić Stošić. 

Mališani upisani u jaslice “Švrća” trenutno su smešteni u vrtić “Ciciban” kao lokacijski najbliži, a povratak u poznati prostor mogu očekivati početkom novembra.