Info

Povodom afere POLNO UZNEMIRAVANJE u Gradskoj upravi, oglasili se većnica i gradonačelnik

Autor: InfoKG
16:47 | Utorak, 02 02 2021

Povodom afere o kojoj bruji grad, a tiče se navodnog polnog uznemiravanja zaposlenih žena u Gradskoj upravi od strane visokog funkcionera Zorana Mladenovića, zamenika predsednika Skupštine grada Kragujevca, saopštenjem su se danas u popodnevnim satima oglasili čelni ljudi lokalne samouprave.

Gradska uprava Kragujevac kao poslodavac neće tolerisati uznemiravanje, nasrtaj na čast i ugled, zastrašivanje, diskriminaciju ili bilo kakav drugi oblik ponašanja koje ima za cilj ili predstavlja povredu dostojanstva, ugleda, ličnog ili profesionalnog integriteta i koje izaziva strah ili stvara neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje i pogoršava uslove rada, navodi se u saopštenju koje potpisuje Sanja Tucaković, članica Gradskog veća za lokalnu samoupravu.

Međusobno poštovanje i održavanje profesionalne atmosfere u kojoj će zaposleni i funkcioneri iskazati svoj maksimum u radu, a građani svoje zadovoljstvo nakon kontakta sa službenicima i funkcionerima grada Kragujevca,  jedan je od naših prioriteta. Svako odstupanje od očekivanih normi i profesionalnih standarda biće sankcionisano, bez obzira da li se radi o službeniku ili funkcioneru, navodi se u saopštenju.

Saopštenjem je potvrđeno pisanje medija da su na adresu gradskog pravobranioca Branka Petronijevića juče podnete dve prijave zaposlenih, sa elementima krivičnog dela polnog uznemiravanja na radnom mestu, koje su prosleđene Osnovnom javnom tužilaštvu. S obzirom na to da je reč o vrlo ozbiljnim optužbama, prijave se smatraju poverljim dokumentom zbog nepohodne detaljne i pravične provere. O ishodu postupka javnost će blagovremeno biti obaveštena, obećavaju iz Gradske uprave. 

Istovremeno, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, poziva sve zaposlene koji su uvređeni neprikladnim ponašanjem na radnom mestu od strane drugih kolega ili nadređenih, izabranih ili postavljenih lica, da podnesu prijavu svom poslodavcu koja će biti procesuirana nadležnim organima.