InfoFoto: Ilustracija - mpn.gov.rs

Poznato kako će đaci pohađati nastavu sledeće nedelje

Autor: InfoKG
12:30 | Petak, 18 03 2022

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola doneo odluku o tome da će se u svim osnovnim i srednjim školama i od ponedeljka, 21. marta, primenjivati prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“, koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, od 10. do 15. marta, broj obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina bio je 1.403 (0.18 odsto).

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije bilo je tri (0.007 odsto) odeljenja sa 16 i manje učenika, koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana.

Ukupno je bilo 114 odeljenja (0.28 odsto) sa 17 i više učenika, koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih pet kalendarskih dana.

Takođe, u pomenutom periodu bilo je pet grupa (0.01 odsto) u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika).

Izvor: Vlada Republike Srbije