InfoFoto: GTO Kragujevac i InfoKG - Arhiva

Raspisan konkurs ĐURĐEVDANSKI VENAC, nagradni fond 250.000

Autor: InfoKG
10:30 | Četvrtak, 02 02 2023

Lokalna samouprava raspisala je literarni konkurs Đurđevdanski venac za učenike osnovnih i srednjih škola za 2023. Konkurs je otvoren do 28. februara na sledeće teme: “Ulicama prestonog Kragujevca”, “Kragujevac – to sam ja” i “Kragujevac – duša s tragovima vremena koja prolaze njime”. Autori najboljih radova biće nagrađeni novčanim nagradama, a jedan od njih će dobiti i Statuetu Đurđevdanskog venca. Nagradni fond iznosi 250.000 dinara. 

Grad Kragujevac je ove godine odlučio da raspiše i literarni konkurs “Đurđevdanski venac” za učenike osnovnih i srednjih škola za 2023. godinu. 

Teme konkursa su: “Ulicama prestonog Kragujevca”, “Kragujevac – to sam ja” i “Kragujevac – duša s tragovima vremena koja prolaze njime”. 

Konkurs je otvoren do 28. februara. Komisija će tokom marta izvršiti vrednovanje prispelih radova.  Radovi će biti procenjivani u tri starosne kategorije i to od 1. do 4. razreda osnovne škole, od 5. do 8. razreda i od 1. do 4. razreda srednje škole. 

Komisija će odabirom najboljih radova proglasiti i dobitnika nagrade ovogodišnjeg konkursa „Đurđevdanski venac“ čiji će autor dobiti i posebnu nagradu - Statuetu Đurđevdanskog venca. Nagradni fond iznosi 250.000 dinara. 

Nagrade će uručiti gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, na posebno upriličenoj svečanosti povodom obeležavanja Dana grada. 

Sve informacije o konkursnu “Đurđevdanski venac“ zainteresovani mogu dobiti putem mejl adrese literarnikonkurs@kg.org.rs.