InfoFoto: Inicijativa "Pravda za Nikolinu"

PRAVDA ZA NIKOLINU: Evo šta kažu Jankovići nakon serije sastanaka u Beogradu (FOTO)

Autor: InfoKG
13:00 | Utorak, 21 02 2023

Delegacija roditelja dece nastradale u saobraćaju, ispred inicijative “Pravda za Nikolinu” sastala se sa predstavnicima ministarstvava pravde i za brigu o porodici i demografiji, kao i Agencije za bezbednost saobraćaja, kako bi dobili podršku za hitne izmene zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i krivičnog zakonika. 

U nastavku Vam prenosimo saopštenje Inicijative “Pravda za Nikolinu”.

Delegacija roditelja stradale dece ispred inicijative “Pravda za Nikolinu” imala je seriju sastanaka sa važnim drzavnim funkcionerima i institucijama kako bi smo dobili podršku za hitne izmene zakona i kako bi ubice naše dece bile pravedno kažnjene.

Na sastanku u Ministartstu pravde sa državnim sekretarom ministarstva pravde Bojanom Šćepanović smo se detaljno konsultovali o statusu slučajeva ubistva naše dece. Dobili smo konkretne preporuke i pravne savete ponaosob što nam je dalo dodatne argumente da Nikolinin slučaj treba da preduzme više javno tužilaštvo u Kragujevcu i da eventualno postoje dodatni elementi krivičnog gonjenja koje mi treba da predstavimo sudu, što ćemo pravno uraditi u toku nedelje.

Sastanaku u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju je prisustvovala ministarka Darija Kisic Tepavcevic i državni sekretar Mirko Janić.

Dobili smo nedvosmislenu podršku od ministarke i državnog sekretara u našoj borbi za pravdu, kao i otvorena vrata za svu buduću pomoć, što je ministarka potvrdila u njenom zvaničnom saopštenju u nekoliko medija. Upravo nam je ministarka Darija po urgenciji zakazala sastanak sa Agencijom za bezbedost saobraćaja.

Sastanku u Agenciji za bezbednost saobraćaja je prisustvovalo kompletno rukovodstvo agencije na čelu sa direktorkom Brankom Stamatovićem i njegovim zamenikom Milanom Ilićem.

Agencija za bezbednost saobraćaja nam je pružila jasnu i nedvosmislenu podršku za naše predloge izmene zakona, strože kažnjavanje ubica naše dece, kao i svaki vid pomoći na lokalnom nivou grada Kragujevca i već su to objavili na sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja.

U toku nedelje imamo zakazan sastanak sa Ministrom saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Goranom Vesićem, a čekamo termin na sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Bratislavom Gašićem. Takođe, imamo najavljenu posetu iz republičke Uprave saobraćajne policije koji će doći u Kragujevac”, saopštila je Inicijativa “Pravda za Nikolinu”.

Inače, razočarani i poniženi blagim kaznama za ubistva dece u saobraćaju, roditelji Nikoline Janković su pokrenuli online peticiju Pravda za Nikolinu, koju je do sada potpisalo blizu 18.000 ljudi. Peticijom traže hitne izmene zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i krivičnog zakonika.

Ukoliko želite da podržite porodicu Janković u naporima da čovek koji je automobilom udario njihovu ćerku, nakon čega je ona preminula, bude iza rešetaka do okončanja suđenja, a ne na slobodi, možete “potpisati” peticiju ovde: Pravda za Nikolinu.

Podsetimo, Nikolinu Janković je 7. decembra oko 19 časova udario automobiliom na pešakom prelazu sedamdesetogodišnji muškarac kod Šoping centra “Big fashion”. Od zadobijenih povreda, Nikolina je preminula 1. januara. Čovek koji je udario Nikolinu na pešačkom prelazu, nakon pritvora od 48 sati, kako kažu njeni roditelji, pušten je na slobodu dok čeka okončanje suđenja. Opširnije ovde: Nikolinina mama za InfoKG: Čovek koji je usmrtio moju ćerku je na SLOBODI, STRAHUJEMO…

Galerija slika