InfoFoto: Facebook/Za Gavrilovu pobedu

Preslatka fotografija drugara Minje, Gavrila i Sofije: "Ova slika je ogledalo našeg naroda i svih humanih ljudi"

Autor: InfoKG
08:00 | Petak, 15 07 2022

Fotografija Sofije Markuljević, Gavrila Đurđevića i Minje Matić, preslatkih mališana koji su primili najskuplji lek boreći se protiv spinalne mišićne atrofije, objavljena na profilu Za Gavrilovu pobedu, mnogima je ulepšala dan, piše Telegraf.rs.

Na njoj se vidi kako ova hrabra poziraju nasmejana i srećna.

Ova slika je ogledalo našeg naroda i svih humanih ljudi širom sveta. Sofija, Minja i Gavrilo su sada nasmejana i srećna deca. Ovo ste omogućili svi vi koji ste zajedno sa nama, roditeljima, bili naše najveće bitke, bitke za život naše dece. Znam da ste ponosni i treba da budete, a znamo da bi bio ponosan i on... Naš veliki čika Rile. Čovek koji je pokrenuo ove borbe i izvojevao pobede u koje niko nije ni verovao. Verujemo da tamo negde "gore" sa ponosom gleda na njih troje i raduje se svakom novom napredku njegovih mališana. I znamo koliko bi bio srećan da može sada da vidi njih troje ovako zajedno”, stoji u opisu fotografije.

Sole, Minja i Gavrilo su svakim danom sve jači bez obzira na propratne tegobe koje nosi ova jeziva dijagnoza. Njih troje , kao i ostali mališani koji imaju ovo genetičko oboljenje, bili bi još bolje da su dijagnozu dobili po rođenju”, navedno je.

Takođe, u objavi su podsetili da se od aprila u porodilištu Narodni Front radi skrining na spinalnu mišićnu atrofiju odmah po rođenju. 

Izvor: Telegraf.rs