InfoFoto: Facebook/Za Minjinu šansu

Sofija, Minja i Lana vas pozivaju da pomognete i GAVRILU da pobedi

Autor: InfoKG
10:00 | Ponedeljak, 08 03 2021

Malom Kragujevčaninu, šestomesečnom Gavrilu Đurđeviću, koji boluje od spinalne mišićne atrofije tip1, potrebno je za lečenje 2,5 miliona evra, za lek Zolgensma. Ovaj lek su primile Sofija, Minja i Lana i apelovale su na ljude dobre volje da pomognu i Gavrilu. Zainteresovani mogu pomoći slanjem SMS poruke sadržine 973 na broj 3030, ali i uplatom novca na dinarski ili devizni račun.

Gavrilo je umiljat i nežan dečak. Rođen je 07.09.2020. godine u Kragujevcu. Prva tri meseca se lepo razvijao i napredovao. Niko nije mogao da nasluti da će nešto krenuti po zlu. Roditelji su primetili da Gavrilo prestaje da pomera ruke i noge i da otežano diše. Odmah su potražili stručnu pomoć.

Ispostavilo se, na žalost da se radi o retkoj neuromišićnoj bolesti SMA1 (Spinalna mišićna atrofija tip1). Reč je o izuzetno teškoj i progresivnoj bolesti koja često ima smrtni ishod. Bolest je posledica mutacije gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Ne može da drži glavicu, sedi i puzi.

Gavrilo je sa 5 meseci starosti primio prvu terapiju (Spinraza) koja je dostupna u Srbiji. Na sreću, odnedavno postoji odobrena genska terapija (Zolgensma) koja je  dala šansu obolelima da se izbore sa ovom opakom bolešću. Gavrilo je jedan od njih!

Terapija postoji ali  zbog same cene, Gavrilovi roditelji nisu u mogućnosti da je priušte i pomognu svom detetu, stoga se obraćaju svim dobrim i humanim ljudima da pomognu da njihovo dete ode u inostranstvo i primi istu.

Sredstva su potrebna za gensku terapiju, za rehabilitaciju, okupacione terapije kao i za putne troškove i smeštaj.

Za Gavrilovu pobedu! Budimo humani!”, objavljeno je na sajtu Humanitarne fondacije “Budi human”.   

Gavrilu je neophodan najskuplji lek na svetu Zolgensma, koji su primile Sofija, Minja i Lana. One su apelovale na građane da pomognu i Gavrilu. 

Sofija, Minja i Lana su ujedinile SVET. Naše heroine, znaju da ujedinjeni možemo SVE. I sada je red da SVET upozna Gavrila, našeg drugara. Život je ovog puta dobio novi broj 973. Broj koji želimo da svi upamtite, jer ovaj broj znači ŽIVOT. 

Gavrilo, drugaru naš, ne brini, videćeš, ovi ljudi čine čuda. Veruj, drugaru naš, veruj da ćemo i ovog puta uspeti. I ne brini, čeka SVET na tebe.

Tvoje drugarice, tvoji saborci, 

Sofija, Minja i Lana”, objavljeno je na Facebook stranici Za Minjinu šansu.

Humani građani Gavrilu Đurđeviću mogu pomoći slanjem SMS poruke sa sadržajem 973 na broj 3030. Uplatom novca na dinarski ili devizni račun, putem linkova E- doniraj ili PayPal.

Dinarski račun: 160-6000000844014-95

Devizni račun: 160600000084402853

IBAN: RS35160600000084402853

SWIFT/BIC: DBDBRSBG