Info

Prioritetne ulice čiste, a u sporednim sneg i led i nakon dva dana od prestanka padavina – Evo šta kažu nadležni…

Autor: Branko Vukašinović
17:00 | Četvrtak, 13 01 2022

Prioritetne saobraćajnice u Kragujevcu su čiste, ali je problem stići do njih, jer u sporednim ulicama i dalje ima snega i leda i nakon dva dana od prestanka padavina. Na to se žale pojedini građani, dok nadležni poručuju da sporedene ulice nisu u planu za čišćenje, ali da i pored toga izlaze na teren i čiste ih, ali ne mogu da, kako kažu, postignu sve za dva dana, s obzirom na to da je takvih ulica mnogo.  

Pojedini građani koji žive u ulicama koje ne spadaju u saobraćajnice prvog i drugog prioriteta žale se da ne mogu da stignu do njih. Dodaju da u ulicama u kojima žive i dva dana nakon prestanka padavima ima snega i leda. 

Kontaktirali smo Zimsku službu iz koje poručuju da su sve saobraćajnice prvog i drugog prioriteta očišćene, a da prema njihovom planu i programu rada sporedne ulice nisu u planu za čišćenje. 

Mi te sporedne ulice, iako nisu u planu za čišćenje, čistimo, kako samostalno, tako i po pozivu građana. S obzirom na to da je takvih ulica mnogo, nemoguće je očistiti ih za dva dana. U ulicama u kojima je formiran led prvenstveno moramo da pospemo mešavinom soli i rizle”, izjavio je za InfoKG šef Zimske službe JKP Šumadija, Marko Radisavljević upućujući građanima koji se žale na njihov rad poruku, da “te ulice su primer kako bi izgledale saobraćajnice u Kragujevcu da ih Zismka služba ne čisti”.  

Na kraju, ako je verovati prognozi meteorologa, za naredne dane je najavljeno promenljivo oblačno vreme, bez padavina, a dnevne temperature će se kretati između 6 i 7 stepeni. Shodno tome, verovatno će se i na sporednim ulicama sneg i led otopiti.