InfoFoto: Printscreen - RTK

Proširuje se kapacitet groblja Bozman

Autor: InfoKG
13:00 | Ponedeljak, 26 09 2022

Na najvećem kragujevačkom groblju Bozman, kojim gazduje Javno komunalno preduzeće Šumadija, u toku su radovi na proširenju kapaciteta, piše RTK. Uskoro će biti obezbeđeno još 200 dvogrobnih mesta. U planu je i rekonstrukcija kapela na Varoškom groblju.

Na kragujevačkom groblju Bozman mesečno se obavi oko 50 sahrana. Zakup grobnih mesta za života građana je obustavljen pre nekoliko godina. U toku su radovi na proširenju kapaciteta groblja Bozman. Nakon sređivanja nove parcele biće obezbeđeno oko 200 dvogrobnih mesta.

Građani, koji organizuju sahranu, mogu kupiti dvogrobno mesto po ceni od 150.000 dinara na groblju Bozman, dok je na Varoškom dosta skuplje i izosi oko pola miliona dinara. Cena jednog grobnog mesta na Bozmanu, koje se retko traži, je oko 90.000 dinara. Građani mogu pola iznosa platiti nakon sahrane, a ostatak na rate u dogovoru sa rukovodstvom groblja.

Zakup grobnog mesta na Bozmanu na period od 10 godina košta 4.200 dinara. To znači da za zakup grobnog mesta građani godišnje izdvajaju 420 dinara i još 760 dinara za uređenje i održavanje. Osim radova na Bozmanu, u planu su i radovi na Varoškom groblju na Bubnju gde će biti sređene i kapele.

Izvor: RTK