Info

Radijatori topli do 1.maja?

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Utorak, 19 04 2016

U slučaju niskih temperatura u narednom periodu, “Energetika” je spremna da nastavi sa grejanjem sve do 1. maja, iako je grejna sezona zvanično završena 15. aprila, poručila je PR kragujevačke toplane Katarina Janjićijević. Dodaje da je to u skladu sa Odlukom o snadbevanju grada toplotnom energijom, prema kojoj je neophodno da tri dana zaredom, temperature merene u 21 čas budu 12 stepeni i niže.

Iz “Energetike” poručuju da je ova grejna sezona bila jedna od najuspešnijih, s obzirom na to da da nije bilo zastoja u isporuci toplotne energije, o čemu svedoči i znatno manji broj reklamacija u odnosu na prethodne godine.

Tokom grejne sezone potrošeno je više od 9 000 tona mazuta i oko 70 000 tona uglja. Trenutno na zalihama ima oko 30 000 tona uglja, a ugovorene su nabavke novih količina, tačnije oko 50 000 tona.

Generalni remont svih postrojenja počinje 1.maja, a s obzirom na to da je u kotlarnicama na matičnoj lokaciji već počelo čišćenje i sređivanje pogona, može se reći da su već počele i pripreme za narednu sezonu. koja zvanično počinje 15. oktobra.