InfoFoto: Ritam grada, privatna arhiva

Razbijen automobil novinara Ritma grada, stižu osude ovog čina

Autor: InfoKG
12:15 | Utorak, 21 11 2023

U Kragujevcu je sinoć razbijen automobil novinara Ritma grada Nenada Živadinovića, koji je bio parkiran ispred zgrade u kojoj stanuje. U međuvremenu, stižu i osude ovog čina.

Kako piše Ritam grada, nepoznati počinilac je razbio šoferšajbnu na automobilu, a druga vozila u okolini nemaju slična oštećenja.

Redakcija portala Ritam grada želi da veruje da ovo nije upozorenje za medij koji piše nezavisno, pogotovo što je izborna kampanja u toku, već da ne ovo pojedinačni izgred koji je slučajno izabrao baš automobil našeg novinara.

Oba scenarija nisu dobra, ali ako se ispostavi da je u pitanju pretnja po bezbednost novinara biće obaveštene sve nadležne institucije i organizacije.

Za sada, policija je profesionalno uradila svoj deo posla, obavljen je uviđaj i biće pokrenuta istraga. Izvestićemo javnost o svemu što se dalje bude dešavalo.

Koalicija okupljena na izbornoj listi "Nova snaga Kragujevca - Nikola Nešić" osuđuje ovaj čin

Koalicija Zajedno, Srbija centar, Ekološki ustanak, Zeleno - levi front i Šumadijska regija ispred izborne liste Nova snaga Kragujevca - Nikola Nešić osuđuje razbijanje automobila novinara portala Ritam Grada Nenada Živadinovića.

Saopštenje u nastavku prenosimo u celosti:

Živimo u vremenu kada ništa nije slučajno, a kada se dogode ovakvi napadi na imovinu nezavisnih novinara, koji su poput Nenada poznati po kritici vlasti, onda mora da se oglasimo i pružimo podršku da se ne ponove slični vandalizmi. Očekujemo da nadležni organi utvrde sve činjenice i obaveste javnost, jer nećemo dozvoliti da se ovaj slučaj zataška i prođe bez adekvatne pažnje medija.

Pozivamo sve političke aktere u Kragujevcu da osude ovaj događaj i pruže podršku poznatom kragujevačkom novinaru i portalu koji je otvoren za različita mišljenja.

Oglasio se Media Hub

Media Hub Kragujevac izražava punu podršku i solidarnost sa kolegom Nenadom Živadinovićem, na čijem je automobilu juče razbijena šoferšajbna. Policiju, kojoj je ovaj slučaj odmah prijavljen, pozivamo da što pre pronađe počinioce i utvrdi da li je ovaj vandalizam u vezi sa poslom koji Živadinović obavlja.

Svakako, alarmantna je već sama činjenica da je na parkingu stambene zgrade, na prometnoj lokaciji, u jednom od najvećih kragujevačkih naselja, oštećen samo automobil čiji je vlasnik novinar. Zbog toga apelujemo na nadležne da javnost što pre obaveste o rezultatima istrage.
 

Izvor: Ritam grada, InfoKG