InfoFoto: Ritam grada, privatna arhiva

UNS: Policija da pronađe ko je oštetio automobil novinara Živadinovića

Autor: InfoKG
14:00 | Četvrtak, 23 11 2023

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od policije da što pre pronađe ko je razbio vetrobransko staklo na automobilu novinara portala Ritam grada Nenada Živadinovića iz Kragujevca i utvrdi da li ovaj napad ima veze sa novinarskim poslom koji Živadinović obavlja.

U noći između 20. i 21. novembra, kako je Živadinović rekao UNS-u, nepoznati počinilac je razbio šoferšajbnu na njegovom automobilu, dok druga vozila u okolini nemaju nikakva oštećenja.

Živadinović je naveo da je policija obavila uviđaj, da on danas ide da da izjavu, kao i da mu se javio inspektor iz kragujevačke policije, koji je kao kontakt tačka zadužen za bezbednost novinara.

Kako navodi, pretpostavlja da napad ima veze sa novinarskim poslom koji obavlja.

Portal Ritam grada ranije je naveo da ova redakcija „želi da veruje da ovo nije upozorenje za medij koji piše nezavisno, pogotovo što je izborna kampanja u toku, već da je ovo pojedinačni izgred i da je slučajno izabran baš automobil našeg novinara“.

UNS ističe da je bilo kakvo ugrožavanje sigurnosti novinara i medijskih profesionalaca neprihvatljivo i da odgovorni za pretnje i fizičke napade moraju biti kažnjeni.

Izvor: uns.org.rs