InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Renovirana Sportska hala „Gordana Goca Bogojević“ (FOTO)

Autor: InfoKG
09:20 | Petak, 12 04 2024

Renovirana je Sportska hala „Gordana Goca Bogojević“ u Velikom parku, jedan od najvažnijih sportskih infrastrukturnih objekata u Kragujevcu. Za te namene je potrošeno oko četiri miliona dinara.   

Prošlogodišnje poplave izazvane superćelijkim olujama, na žalost ostavile su posledice i na parket u ovoj hali, koji smo najvećim delom obnovili sredstvima dobijenim od osiguranja.  Kako bi hala bila privedena nameni i deca trenirala bolje nego što su to ranije mogla, grad je dodatno uložio sredstva u iznosu od 1,2 miliona dinara za renoviranje svlačionica, zanavljanje osvetljenja i druge neophodne radove”, rekao je gradonačelnik Nikola Dašić, naglasivši da su za njeno funkcionisanje punim kapacitetom doprineli i donatori. 

Hala je u potpunosti rekonstruisana i ona je ponos ne samo svih naših sportista već i Grada. Pored sredstava osiguranja i ulaganja grada Kragujevca, za kompletnu rekonstrukciju čija je vrednost blizu četiri miliona dinara pomogli su i donatori kojima se ovim putem zahvaljujem. Hala je urađena po najvećim standardima, treneri i deca su zadovoljni zbog čega ćemo nastaviti i dalje da ulažemo u osnovnu sportsku infrastrukturu i obnavljati ovakve kapitalne infrastrukturne objekte, onako kako Kragujevac i zaslužuje”, poručio je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović. 

Direktor SPD „Radnički“, Stavro Rašković rekao je da u hali treniraju deca svih kategorija i uzrasta. 

Hala je bazna hala za decu kako iz košarkaške tako i iz odbojkaške sekcije kadeta, pionira i juniora, a s obzirom na to da u njoj svakodnevno trenira  od 300 do 400 dece, njena iskorišćenost je makismalna”, kaže Rašković.

Galerija slika