InfoFoto: Laki Lazarević - Arhiva i kragujevac.ls.gov.rs

Počinje SAJAM SPORTA na Šumadija sajmu: Promocija klubova i druženje sa sportistima

Autor: InfoKG
12:00 | Četvrtak, 23 02 2023

Sajam sporta, pod sloganom “Moj grad, moj klub”, svečano će biti otvoren sutra u 12 sati na kragujevačkom sajmištu u trajae do subote do 19 časova. Na sajmu će se predstaviti 25 sportskih organizacija, udruženja, klubova, saveza, kao i komercijalnih izlagača. Posetioci će moći da se druže sa imenima kragujevačkog sporta, a pripremaju se i brojna iznenađenja za sve ljubitelje sporta.

Promocija sporta, predstavljanje sportskih klubova, sportskih saveza, turnira, sportska oprema, rekviziti i druženja sa sportistima je samo deo onoga što je pripremljeno za posetioce sajma i ljubitelje sporta.  Sajam će biti otvoren u sutra u 12 sati, a tada će biti održana “Dečja olimpijada“. Sajam će otvoriti kapiten Fudbalskog kluba “Radnički 1923“, Miloš Vidović.

Posetioci će biti u prilici da se oprobaju u brojnim sportovima i druže sa aktuelnim i kao i nekadašnjim olimpijskim šampionima i sportskim asovima. 

Prema rečima člana Gradskog veća za sport, Predraga Stevovića, Kragujevac je grad sporta i o tome svedoče i rezultati koje ostvaruju naši sportisti i kolektivi SPD „Radnički“, FK „Radnički“ i svi ostali klubovi. 

Želja nam je da se pohvalimo, da pokažemo sportsko lice našeg grada, Posetioci sajma će moći da se susretnu sa našim uspešnim sportistima koji vredno i posvećeno treniraju, koji ulažu ogroman trud i vreme u ostvarivanje velikih sportskih rezultata. Želim ovom prilikom da pozovem roditelje da dovedu svoju decu na ovaj sajam, da vide sve omo što Kragujevac u ovom trenutku nudi kroz svoje sportske kolektive. Pozivam roditelje da vrate decu sportu jer je to važno da bi nam deca bila zdrava i da bi neki od njih sutra ostvarili ovako velike sportske rezultate”, kazao je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.

Direktor Šumadija sajma, Aleksandar Štajn najavio je da  tokom dva sajamska dana, klubovi će na jednom od najsavremenijih terena koji je postavljen na Šumadija sajmu moći da predstave svoje aktivnosti.

Dugujemo veliku zahvalnost Gradu Kragujevcu koji je pokrovitelj sajma. Mi sa Šumadija sajma smo izuzetno zadovoljni što smo deo ove „sportske misije“ koja će održati u Kragujevcu”, naglasio je Štajn.

Direktor SPD “Radnički”, Stavro Rašković istakao je da je poznato koliko Kragujevčani vole sport i da sportisti tu podršku najbolje osećaju na terenu, u sportskoj hali. Dodaje da je sajam dobra prilika da bude predstavljeno i sve ono što rade i mimo terena.

Sva naša deca koja treniraju, sve mlađe kategorije i treneri, to je jedna velika mašinerija koja stoji iza cele te priče. Tokom dva sajamska dana naši posetioci će imati priliku da se sretnu sa našim uspešnim sportistima koje gledaju samo na terenu”, kazao je Rašković.

Šumadija sajam će tokom manifestacije biti otvoren od 10 do 19 časova. Za sve posetioce su obezbeđeni besplatani ulaz i parking. 

Sajam sporta organizuje Šumadija sajam uz podršku Sportskog saveza grada Kragujevca, Sportskog privrednog društva Radnički, Fudbalskog kluba Randički 1923, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.