InfoFoto: Arhiva - Apatinac/Šumadija sajam

Sajam obrazovanja i zapošljavanja u Kragujevcu: U ponudi 800 radnih mesta

Autor: InfoKG
09:00 | Sreda, 16 03 2022

Sajam obrazovanja i zapošljavanja svečano će biti otvoren sutra u 12 časova na kragujevačkom sajmištu i trajaće do petka, 18. marta. Na manifestaciji će se predstaviti brojne privatne i državne visokoškolske ustanove i škole, a oko 30 poslodavaca ponudiće više od 800 radnih mesta. 

Tokom sajma brojne srednje i osnovne škole, državni i privatni fakulteti, univerziteti i druge visokoškolske ustanove predstaviće svoj školski i studijski program, informatore koje će budući studenti i učenici imati prilike da pogledaju, kao i informacije o brojnim zanimljivim stipendijama, popustima i pogodnostima koje nude. Učenici će kroz neposredan kontakt sa predstavnicima visokoškolskih ustanova i škola moći da se upoznaju sa obrazovnim profilima i smerovima koje srednje škole i fakulteti nude i tako lakše pronađu pravo zanimanje i smer budućeg školovanja.

Na ovogodišnjoj dvodnevnoj manifestaciji predstaviće se Nacionalna služba za zapošljavanje i oko 30 poslodavaca. Nezaposlenim Kragujevčanima biće ponuđeno više od 800 radnih mesta. Svi zainteresovani moći će da predaju svoje radne biografije i na licu mesta razgovaraju sa poslodavcima.

Šumadija sajam organizuje ovu manifestaciju uz podršku Nacionalne službe za zapošlјavanje, a pod pokrovitelјstvom grada Kragujevac. Radno vreme sajma je sutra od 10 do 17 časova, a u petak do 15 časova. Ulaz i parking su besplatni.