InfoFoto: Privatna arhiva

Selaković postao Dašićev savetnik za investicije

Autor: InfoKG
13:04 | Sreda, 22 02 2023

Savetnik gradonačelnika Nikole Dašića za investicije od danas je Marko Selaković doskorašnji rukovodilac kancelarije Privredne komore Srbije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

"Kragujevac kao četvrti grad po veličini u Srbiji, pored statusa zdravstvenog, obrazovnog i privrednog centra, postao je pravosudni i informatički centar kome gravitira dva miliona ljudi. Imajući u vidu ogromne investicije koje slede, gradonačelnik Nikola Dašić odlučio je da proširi tim koji će se baviti investicijama i strateškim projektima", saopšteno je iz Gradske uprave.

Marko Selaković rođen je 1977. godine u Kragujevcu. Doktorirao je poslovnu administraciju na SP Jain School of Global Managment, gde je angažovan kao profesor međunarodnog biznisa i komunikacija. Završio je Prvu kragujevačku gimnaziju i Prirodno-matematički fakultet. Od 2015. godine živi i radi u Dubaiju. Obavljao je dužnost potpredsednika sekcije za Bliski istok Međunarodne asocijacije biznis komunikatora ( IABC ) i bio član programskog komiteta Svetskog komunikacijskog kongresa 2018. godine. Autor je više naučnih radova objavljenih u domaćim i međunarodnim časopisima i na konferencijama. 

Od 2019. do kraja 2022. godine obavljao je dužnost rukovodioca Kancelarije Privredne komore Srbije (PKS) u Dubaiju, a od 2021. godine dužnost direktora biznis programa Republike Srbije na svetskoj izložbi Expo 2020 Dubai. Govori engleski i nemački jezik, služi se ruskim i arapskim. Oženjen, otac dvoje dece. 

Podsetimo, u januaru su pod naslovom “Kragujevac jača tim za strateške projekte, Selaković savetnik za investicije“, pojedini mediji objavili vest da bi gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić mogao da imenuje Marka Selakovića za novog savetnika za investicije. Reč je o donedavno rukovodiocu Kancelarije Privredne komore Srbije (PKS) u Dubaiju. Opširnije ovde: Da li će Selaković biti novi Dašićev savetnik za investicije?