InfoFoto: Privatna arhiva - Glas Šumadije

Da li će Selaković biti novi Dašićev savetnik za investicije?

Autor: InfoKG
11:00 | Utorak, 24 01 2023

Pod naslovom “Kragujevac jača tim za strateške projekte, Selaković savetnik za investicije“, pojedini mediji su objavili vest da bi gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić mogao da imenuje Marka Selakovića za novog savetnika za investicije, piše Glas Šumadije. Reč je o donedavno rukovodiocu Kancelarije Privredne komore Srbije (PKS) u Dubaiju.

Sam Selaković je na svom Facebook profilu postavio pitanje pratiocima – da li bi ovakvo angažovanje bilo dobro za Kragujevac, za mene, i da li bi svako od nas trebalo da podrži rodni grad i uključi se koliko može? U brojnim komentarima, pratioci Facebook profila Marka Selakovića uglavnom su podržali ideju.

Na pitanje portala “Glas Šumadije”, da li je tačno da će biti novi Dašićev savetnik za investicije, Selaković kaže da o tome “odlučuje gradonačelnik“. Ali i potvrđuje da su razgovarali kao i da, kaže, “postoji želja da se dovede što više ozbiljnih investitora iz celog sveta u Kragujevac“.

Svaki Kragujevčanin, gde god se nalazio u svetu, treba da pomogne svom gradu ukoliko je u mogućnosti. Ako su moje iskustvo i kontakti stečeni tokom trogodišnjeg mandata na čelu Kancelarije PKS u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i tokom rukovođenja biznis programom Srbije na Svetskoj izložbi Expo 2020 korisni za grad, na raspolaganju sam. Funkcionisanje na relaciji Dubai-Kragujevac može da bude izazov, ali je izvodljivo ako ima volje za tako nešto”, kaže Selaković.

Naglašava da će, ako se prihvati takvo angažovanje i ako mu bude ponuđeno, „insistirati da taj posao radi bez naknade“

Kao profesor univerziteta u Dubaiju već zarađujem sasvim pristojno”, rekao je Selaković.

Šef kabineta gradonačelnika Kragujevca Aleksandar Lazović kaže da Selaković nije imenovan za savetnika za investicije.

Nagoveštaj da bi mogao da bude, postakao je druge „ideje“, pa se tako u političkoj javnosti Kragujevca već može čuti da je Marko Selaković budući kandidat za gradonačelnika.

“Naša čaršija ima neverovatnu moć imaginacije”, kaže Selaković na pitanje Glasa Šumadije da li je to tačno.

Ni reč o tome nikada ni sa kim nisam prozborio. Mislim da Nikola Dašić ima odličnu viziju u kom pravcu Kragujevac treba da se razvija. Vreme kad je jedan čovek mogao sve sam da povuče i uradi je davno prošlo, a Kragujevac je dovoljno veliki da o njegovom razvoju, predstavljanju i projektima treba da se stara tim. Dakle, Kragujevcu je potreban najjači mogući tim oko gradonačelnika – to je suština, a ne ko će koju funkciju da ima”, zključuje Selaković.

Marko Selaković je rođen 1977. u Kragujevcu. Završio je Prvu kragujevačku gimnaziju i Prirodno-matematički fakultet, kao i program vezan za odnose sa javnošću i upravljanje projektima pri Savetu Evrope. Doktor nauka poslovne administracije i profesor na S P Jain School of Global Management u Dubaiju. Angažovan je kao trener i predavač iz oblasti komunikacijskih veština, upravljanja projektima i strateškog planiranja za potrebe različitih evropskih institucija i agencija, kao i domaćih i međunarodnih organizacija. Bio je zamenik predsednika Društva Srbije za odnose sa javnošću od 2008. do 2010. godine. U oktobru 2013. godine osniva PR agenciju „Selaković & partners“. Bio je portparol Ujedinjenih regiona Srbije do 2014. godine, kada nakon loših izbornih rezultata podnosi ostavku na tu funkciju. Autor je više naučnih radova objavljenih u domaćim i međunarodnim časopisima i na konferencijama. Govori engleski i nemački jezik. Bio je rukovodilac je Kancelarije Privredne komore Srbije (PKS) u Dubaiju. 

Izvor: Glas Šumadije