InfoFoto: Arhiva InfoKG

Evo kada će biti završena SANACIJA FASADE zgrade sa atlasima

Autor: Jovana Mladenović
12:30 | Sreda, 05 07 2023

Sanacija fasade takozvane zgrade sa atlasima, koja je počela u martu 2022. godine, trebalo bi konačno da bude završena tokom jula, kažu za InfoKG nadležni iz Gradske uprave. Rok za završetak radova, podsetimo, bio je 150 dana. 

"U toku su radovi na reparaciji ornamentalne plastike u prizemlju, bojenje fasade i montaža osvetljenja. Radovi će biti završeni tokom jula meseca", navode iz Gradseke uprave.

Ovo je tek druga od 22 fasade koliko je obećano da će biti obnovljeno, a još u 2021. godini trebalo je da bude urađeno 9.

Portal InfoKG već je u više navrata pisao o nerealizovanim obećanjima povodom broja saniranih fasada i probijenim rokovima za radove koji su u toku. 

Podsećanja radi, Grad Kragujevac najavio je 2020. godine revitalizaciju 22 fasade na objektima koji su spomenici kulture u starom gradskom jezgru. U prvoj fazi, trebalo je da bude obnovljeno njih 9 i to u toku 2021. godine. Ipak, svedoci smo da je do danas završena samo jedna - na zgradi nekadašnje Prosvete, te da su i dalje u toku radovi na takozvanoj zgradi sa atlasima, preko puta Spomenika štafeti. Obećanja nisu ispunjena, a računica kada će 22 fasade zasijati u punom sjaju ako se radi ovim tempom je nemoguća. 

Opširno o ovoj temi čitajte na: Od obećane obnove 22 fasade, ZAVRŠENA TEK JEDNA, revitalizacija druge se odužila - Evo šta kažu iz Gradske uprave