InfoFoto: Crveni krst Kragujevac

Škola iz Rekovca donirala 1.300 kilograma krompira kragujevačkom Crvenom krstu za NAJUGROŽENIJE (FOTO)

Autor: InfoKG
09:00 | Petak, 09 12 2022

Poljoprivredno-veterinarska škola sa domom učenika u Rekovcu donirala je 1.300 kilograma krompira kragujevačkom Crvenom krstu. Deo donacije biće podeljen najugroženijim građanima, a ostatak će biti iskorišćen za pripremu obroka za korisnike Narodne kuhinje. 

Učenici Poljoprivredno-veterinarske škola iz Rekovca nakon nastave bave se poljoprivrednom i stočarstvom u školskoj ekonomiji. Sve što uzgajaju koristi se za ishranu u domu učenika, za tržište, ali se i donira u humanitarne svrhe. 

Ovoga puta odlučili su da krompir koji uzgajaju u okviru škole doniraju kragujevačkom Crvenom krstu. 

Učenici kažu da im je drago što mogu da pomognu najugroženijim građanima i to doniranjem krompira koji su sami uzgajali. 

Prema rečima direktora Poljoprivredno-veterinarske škole sa domom učenika u Rekovcu, Ljubiše Stevanovića, ova donacija je nastavak višedecenijske saradnje sa Crvenim krstom. 

U Crvenom krstom Kragujevac zahvalni su školi iz Rekovca i naglašavaju da su ovakve donacije od velikog značaja za 870 korisnika Narodne kuhinje, među kojima je oko 300 dece. Drago im je što su učenici škole iz Rekovca prepoznali taj značaj. 

“Kada to deca rade s ljubavlju i kada mogu da procene značaj toga, jer znaju da ide nekome kome je potrebno, onda vam je jasno da ste kao organizacija u kojoj neko pomaže drugima ostvarili smisao. Ovaj krompir je poseban. Uzgajli su ga učenici u svoje slobodno vreme i mogu samo da zamislim kako su sa uživanjem sve to radili i spakovali ga u džakove, kojima će obradovati ljude kojima to mnogo znači”, rekla je direktorka Crvenog krsta Kragujevac, Nevenka Bogdanović.  

Iz Crvenog krsta poručuju da će deo doniranog krompira dobiti oko 350 porodica, a ostatak će biti iskorišćen za pripremu obroka za korisnike Narodne kuhinje. 

Podsetimo, u “Narodnoj kuhinji“ kragujevačkog Crvenog krsta hrani se 560 porodica, među kojima je više od 300 dece, a obroke dobijaju na šest različitih punktova. Dolaze po pola vekne hleba, pola litra kuvanog variva, a tri puta nedeljeno je obrok sa mesom i mesnim proizvodima.

Neophodno je da se uključimo i mi i u skladu sa mogućnostima pomognemo onima koji su na rubu egzistencije, jer obroke dobijaju šest dana u nedelji, a sedmi je pod parolom “snađi se“.  

Kragujevački Crveni krst ulaže sve napore da im obezbedi što bolje obroke i pregovara sa gradom da se hrana za najugroženije građane obezbedi i sedmi dan u nedelje.

Sve to traje, a neko za to vreme je gladan. Pokažimo i ovoga puta solidarnost, pomozimo najugroženijima. Da ne podsećamo na to da je zima pred nama, a većina njih tek novca za ogrev nema.

Zainteresovani građani koji žele da pomognu najugroženijima i obezbede im ono neophodno za život, to mogu učiniti tako što će konaktirati kragujevački Crveni krsta. Osoba za donacije i pomoć je socijalni radnik Crvenog krsta Agata Zivojinović, koju možete pozvati na broj telefona 069/301 -92 60 ili kontaktirati putem mejla agata.zivojinovic@redcross.org.rs.

Galerija slika