InfoFoto: InfoKG - Arhiva

Spisak studenata i učenika koji nastavljaju da primaju studentske i učeničke stipendije za nadarene

Autor: InfoKG
14:00 | Nedelja, 03 12 2023

Ministarstvo prosvete je objavilo spisak studenata i učenika koji nastavljaju da primaju studentske i učeničke stipendije za nadarene u školskoj 2023/2024. godini.

Studenti i učenici koji nastavljaju da primaju stipendije za nadarene, dužni su da odmah otvore tekući račun u najbližoj ekspozituri banke Poštanska štedionica, ukoliko nemaju već otvoren račun u banci.

Besplatan studentski i učenički račun za uplatu stipendija za nadarene može se otvoriti u bilo kojoj ekspozituri banke Poštanska štedionica, uz ličnu kartu i indeks.

Učenici koji su punoletni i poseduju ličnu kartu račun mogu otvoriti samostalno, uz đačku knjižicu.

Učenici koji su maloletni (bez obzira da li poseduju ličnu karti ili ne) račun otvaraju obavezno uz prisustvo roditelja, uz dostavljanje Izvoda iz matične knjige rođenih i đačke knjižice. Ukoliko maloletno lice poseduje ličnu kartu, i došlo je sa roditeljem čije se ime nalazi u ličnoj karti nije potrebno donositi Izvod iz matične knjige rođenih. Ukoliko je došao roditelj čije ime nije u ličnoj karti maloletnog deteta, Izvod iz matične knjige rođenih je neophodan.

Kompletan spisak studenata i učenika koji nastavljaju da primaju studentske i učeničke stipendije za nadarene možete pogledati ovde.