InfoFoto: InfoKG

Šta se dešava u Berteksu? Protest odložen, poslodavac dao novi rok za isplatu

Autor: InfoKG
17:00 | Sreda, 23 11 2022

Bivši radnici Berteksa u Kragujevcu, iako su najavili da će danas protestovati, do toga nije došlo, jer su dobili obećanje od turske kompanije da će sva dugovanja isplatiti do 25. novembra. Poručuju da ako poslodavac ne ispoštuje ni taj rok, da će se okupiti.  

Turska fabrika "Berteks tekstil" u Kragujevcu otpustila je sredinom oktobra stotinak radnika, uglavnom žena, zbog, kako kažu, ekonomske krize i nedostatka porudžbina. Od tada bivši radnici čekaju da im poslodavac isplati otpremnine i zarade.  

Bivši radnici “Berteks tekstila” protestovali su prošle srede ispred fabrike u Kragujevcu, tražeći isplatu zaostalih zarada i otpremnina. Tada im je turski poslodavac obećao da će im sva dugovanja isplatiti do utorka. Bivši radnici su najavila ukoliko im “Berteks” ne upalti novac, da će opet protestovati danas. 

Međutim, novac nisu dobili, niti je bilo protesta. Kako piše Agencija Beta rukovodstvo te turske kompanije je juče tokom popodneva najavilo da će kompletan dug isplatiti do petka.

Zbog toga su bivši radnici Berteksa odustale od protesta najavljenog za danas. Međutim, kažu da će se okupiti u ponedeljak, ukoliko bivši poslodavac ponovo ne ispoštuje rok za isplatu. 

U proizvodnom pogodnu kompanije Berteks u Kragujevac sada samo mašine za šivenje, a objekat je stavljen na prodaju.